Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημούλης: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής

Τι είπε για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης
© POOL MATHIEU CUGNOT/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ/EUROKINISSI

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η απόφαση να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επικείμενες εκλογές

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής και έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική μετά το τέλος της θητείας του. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, κρίνοντας ότι αποτελεί μειονέκτημα για την παράταξη να μην είναι ο πρόεδρός της μέλος του Κοινοβουλίου, ενώ ξεκαθάρισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανακάμψει μετά την εκλογική του ήττα, δεν αρκεί η αλλαγή της βιτρίνας, αλλά χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Παπαδημούλης: «Αδιαμφισβήτητο το επικοινωνία χάρισμα του Κασσελάκη»

Στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε μηνύματα σε όποιους κάνουν λόγο για διάσπαση λέγοντας πως «δεν είναι αυτή η ώρα για να εκπέμπονται μηνύματα αλαζονείας και ισχύος».

«Εγώ στήριξα την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία συγκέντρωσε ένα ισχυρό 44%, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε καθαρά την εκλογή του στην προεδρία. Θέλω να τον συγχαρώ για την εκλογή του, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και τώρα πρέπει και ο ίδιος μέσα από τη συλλογικότητα, γιατί ένα κόμμα δεν είναι υπόθεση μόνο ενός ανθρώπου να προσδιορίσει με σαφήνεια τι προτείνει ως αλλαγές σε αυτό που συλλογικά έχουμε αποφασίσει ότι είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Να πω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Εδώ και πολλά χρόνια και τα τελευταία 15,5 χρόνια μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανήκει στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην Ευρωομάδα της Αριστεράς. Θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό να αλλάξει ενόψει των ευρωεκλογών του 2024. Υπάρχουν ορισμένα θέματα όπου ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του και σωστά ορίζει το διευθυντή του γραφείου του. Ανθρώπους της εμπιστοσύνης στα κρίσιμα πόστα. Αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η φυσιογνωμία του, είναι αποφάσεις που τις έχουμε πάρει συλλογικά και εκεί όποιες αλλαγές ο νέος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν θα πρέπει να τις προτείνει, να τις συζητήσουμε και να τις εγκρίνουμε συλλογικά. Και εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετρήσει πολύ και αυτό που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ότι συλλογικότητα – συντροφικότητα και να δούμε, να γίνει πράξη και αυτό το "και ο δεύτερος είναι πρώτος", γιατί το 44% συνιστά έναν ισχυρό πόλο εντός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να συνυπολογίζεται στη συλλογική μας προσπάθεια», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Τώρα δίπλα στο επικοινωνιακό χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη, το αναμφισβήτητο, το εντυπωσιακό το οποίο του «χάρισε» και αυτή τη δυναμική, τη νίκη, την πρωτιά. Πρέπει να δώσουμε έμπρακτες απαντήσεις με αλλαγές, όλες και όλοι μαζί, που να δίνουν απάντηση στο γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς μπορεί να κερδίσει πάλι αξιοπιστία, να πείσει περισσότερους και αυτό απαιτεί πρόγραμμα, λύσεις, σοβαρότητα, συλλογικότητα, αξιοπιστία. Ισχυρό κόμμα, όχι μελών μιας χρήσης, αλλά με γερές οργανώσεις και γερή παρουσία στην κοινωνία. Αυτά είναι στοιχήματα συλλογικά και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τον πρώτο λόγο και την πρώτη ευθύνη». 

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει έναν ρόλο στην Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Δεν θέλω να απαντήσω στο ερώτημά σας γιατί θα ήταν σαν να υποδεικνύω στον πρόεδρο του κόμματος τι να κάνει. Από εκεί και πέρα είχα σημειώσει και προ των εκλογών ότι θα είναι μειονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο πρόεδρός του μη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί εκλογές κάναμε πριν δυο τρεις μήνες και οι μάχες δίνονται και στην κοινωνία και στη Βουλή. Τα μέλη του κόμματος έκριναν διαφορετικά και τώρα ο πρόεδρος του κόμματος θα επιλέξει μια πρόταση για να θεραπευθεί αυτό το μειονέκτημα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvsnq4ss9uwp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ