Πολιτικη & Οικονομια

Όθων Ηλιόπουλος: «Δεν παραιτούμαι από βουλευτής Επικρατείας - Τηρώ στάση ενωτική»

Η απάντηση στα δημοσιεύματα για τους τρόπους που ο Στ. Κασσελάκης θα μπορούσε να μπει στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Όθων Ηλιόπουλος: Η απάντηση του επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στα περί παραίτησης για την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Ο Όθων Ηλιόπουλος δίνει σήμερα την απάντησή του σε σχόλια και δηλώσεις περί παραίτησης βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, αν τελικά αναδειχθεί από τις κάλπες της Κυριακής (24.9) νέος πρόεδρος του κόμματος. 

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο κ. Ηλιόπουλος δηλώνει ότι δεν παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος. Όσο για το ποιον θα στηρίξει για την προεδρία του κόμματος, σημειώνει ότι τηρεί «στάση ενωτική και συντροφική». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου

Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ