Πολιτικη & Οικονομια

Διαβεβαίωση Παπαθανάση: «Δεν θα υπάρξει αγαθό σε έλλειψη»

Τι είπε για τα σενάρια περί ανασχηματισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel - Νίκος Παπαθανάσης: «Δεν θα υπάρξει αγαθό σε έλλειψη»
© EUROKINNISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κακοκαιρία Daniel - Διαβεβαίωση Νίκου Παπαθανάση: «Δεν θα υπάρξει αγαθό σε έλλειψη»

Για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, μίλησε στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η διεκδίκηση του πρωθυπουργού έπιασε τόπο και αμέσως η Ευρώπη ανταποκρίθηκε, διαθέτοντας 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσα με πόρους που μπορούν να στηρίξουν τις περιοχές αυτές αλλά και νέα χρήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε άμεσα. Και επειδή είμαστε στην επενδυτική βαθμίδα, θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί δημοσιονομικά. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να υπάρξει συμπολίτης μας σε αυτές τις περιοχές που να μη δεχτεί τη στήριξη της πολιτείας», είπε.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Θα ξεκινήσουμε με πόρους ευρωπαϊκούς, οι οποίοι θα στηρίξουν αρκετούς εθνικούς πόρους. Θα υπάρχουν και εθνικοί πόροι και ευρωπαϊκοί πόροι. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε η αρωγή, ήδη άνοιξε η διαδικασία έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να λάβουν την πρώτη στήριξη και πολύ γρήγορα θα πάρουν την πρώτη αρωγή που είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες. Στη συνέχεια θα έρθει βεβαίως και η εκτίμηση των ειδικών που θα αναλάβουν τα υπόλοιπα από αυτά τα οποία πρέπει να λάβουν και τα οποία έχουμε ανακοινώσει».

Όσο για το ποιες θα είναι οι συνέπειες στην αγορά και στην τσέπη του καταναλωτή, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε:

«Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή που δίνει στο ΑΕΠ, προφανώς θα επηρεαστεί και αυτό. Από την άλλη είμαστε κοντά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και το αρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται πολύ κοντά και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κατ’ αρχάς δεν θα λείψει τίποτα.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αγωνία, δεν θα υπάρξει αγαθό που θα είναι σε έλλειψη. Από εκεί και πέρα θα παρακολουθήσουμε τις τιμές. Άλλωστε έχει μπει και πλαφόν στο ποσοστό κέρδους ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το όποιο κύμα αισχροκέρδειας ή κερδοσκοπίας».

Παπαθανάσης: Μετά τη ΔΕΘ οι «δομικές αλλαγές» στην κυβέρνηση

Παράλληλα, τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έβαλαν την Τρίτη κυβερνητικές πηγές, μετά και τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό «roster», στον απόηχο της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την εκ νέου υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

«Κάνετε υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, γιατί αυτό που προέχει είναι οι κρατικές δομές και η λειτουργία τους», δήλωσαν στην ΕΡΤ κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας σε ερώτημα για την πιθανότητα να γίνει ανασχηματισμός.

Παράλληλα, παρέπεμψαν «σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή».

Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το Σάββατο θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, ενώ την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ