Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»: Ο Βασίλης Κικίλιας απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησης

Στη σκιά των σεναρίων για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»: Ο Βασίλης Κικίλιας απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησης
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» απαντά στη σκιά των σεναρίων για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ, δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας στην πανδημία και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού και βέβαια τώρα στις μεγαλύτερες φωτιές και πλημμύρες της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησής του.

Μιλώντας κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τη σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό.

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.

Ο υπουργός καταλόγισε την ευθύνη των όσων συνέβησαν στους 600 τόνους νερού που έπεσαν ανά στρέμμα, σημειώνοντας ότι «εκδώσαμε προληπτικά και νωρίς οδηγίες, στείλαμε επιστολές σε περιφέρειες και δημάρχους, έκανα συνέντευξη Τύπου, στείλαμε εγκαίρως τα 112».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν άργησαν να εμπλακούν και δεν αργήσαμε να ζητήσουμε την εμπλοκή τους. Από την Τετάρτη έγινε η κλήση».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Φλώρος και το στράτευμα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους», ενώ για τα ελικόπτερα είπε ότι «πέταξαν και διέσωσαν πάνω από 4.500 συμπολίτες μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvh3bb7f0yap)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ