Πολιτικη & Οικονομια

Εντός της εβδομάδας οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές των εισιτηρίων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβέρνησης - ακτοπλόων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Έτοιμοι να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για μείωση των τιμών στα εισιτήρια πλοίων είναι οι ακτοπλόοι, οι οποίοι όμως αναφέρουν ότι δεν είναι δεδομένη μια ευρεία αποκλιμάκωση

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ακτοπλόους για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των εισιτηρίων των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού», λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από κυβερνητικής πλευράς, ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Επί της αρχής, οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Έως την Πέμπτη οι προτάσεις

Η Καθημερινή, επικαλούμενη κύκλους του Μαξίμου, μεταδίδει ότι έως την Πέμπτη οι επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να ανακουφιστεί κατά το δυνατόν το κόστος της μεταφοράς για την μέση ελληνική οικογένεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δύο προτάσεις στο τραπέζι από την πλευρά των ακτοπλόων, ωστόσο η κυβέρνηση ζητά περαιτέρω πρωτοβουλίες.

Πηγές της ακτοπλοϊκής βιομηχανίας, πάντως, επιφυλάσσονται για το κατά πόσο ευρεία θα είναι τελικά η αποκλιμάκωση των τιμών των εισιτηρίων δεδομένων των αυξημένων λειτουργικών τους εξόδων. 

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ τους ακτοπλόους εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης, ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Attica Group αλλά και ο επικεφαλής της Seajets, η οποία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου, Μάριος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρύτερη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, που συμμετείχαν, για την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας και τις ιδιαιτερότητες της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ