Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Eνώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Έτοιμη να παρέμβει είναι η κυβέρνηση για τις τιμές-«φωτιά» στα εισιτήρια πλοίων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για κυβερνητική παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων»

Τόνισε ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Επισημαίνεται ότι ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη.

Τιμές-«φωτιά»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μία τεραμελή οικογένεια μπορεί να φτάνουν και τους δύο μισθούς.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που θέλει να ταξιδέψει από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, με ταχύπλοο συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος, θα πληρώσει με επιστροφή 1.060€, όταν μία οικογένεια με δύο παιδιά έχει να πληρώσει 1.400€.

Για να ταξιδέψει στη Ρόδο, ένα ζευγάρι θα πληρώσει μαζί με αυτοκίνητο και επιστροφή 655€. Για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων, η τιμή διαμορφώνεται στα 1.039€ και αν κλείσει καμπίνα θα πληρώσει 1.220€.

Η διαμονή δε για Κρήτη και Ρόδο εκτοξεύει τον προϋπολογισμό των διακοπών. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι για 6 διανυκτερεύσεις στην Κρήτη με πρωινό σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, θα πληρώσει 1.096€ και σε ένα τετράστερο 2.1612 ευρώ. Αντίστοιχα, μία οικογένεια σε 3 αστέρων θα δώσει 1.850€ και σε 4 αστέρων, 2.590.

Στη Ρόδο, οι 6 διανυκτερεύσεις για ένα ζευγάρι ανέρχονται στα 1.100€ σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και 1.965 σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Η τιμή για μία οικογένεια με δύο παιδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, φτάνει τα 1.300€, όταν σε 4στερο καλείται να πληρώσει 3.150€.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctw0huuo9k49)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ