- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Eνώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη
Έτοιμη να παρέμβει είναι η κυβέρνηση για τις τιμές-«φωτιά» στα εισιτήρια πλοίων
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για κυβερνητική παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο Παύλος Μαρινάκης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων»
Τόνισε ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».
Επισημαίνεται ότι ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη.
Τιμές-«φωτιά»
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μία τεραμελή οικογένεια μπορεί να φτάνουν και τους δύο μισθούς.
Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που θέλει να ταξιδέψει από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, με ταχύπλοο συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος, θα πληρώσει με επιστροφή 1.060€, όταν μία οικογένεια με δύο παιδιά έχει να πληρώσει 1.400€.
Για να ταξιδέψει στη Ρόδο, ένα ζευγάρι θα πληρώσει μαζί με αυτοκίνητο και επιστροφή 655€. Για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων, η τιμή διαμορφώνεται στα 1.039€ και αν κλείσει καμπίνα θα πληρώσει 1.220€.
Η διαμονή δε για Κρήτη και Ρόδο εκτοξεύει τον προϋπολογισμό των διακοπών. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι για 6 διανυκτερεύσεις στην Κρήτη με πρωινό σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, θα πληρώσει 1.096€ και σε ένα τετράστερο 2.1612 ευρώ. Αντίστοιχα, μία οικογένεια σε 3 αστέρων θα δώσει 1.850€ και σε 4 αστέρων, 2.590.
Στη Ρόδο, οι 6 διανυκτερεύσεις για ένα ζευγάρι ανέρχονται στα 1.100€ σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και 1.965 σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Η τιμή για μία οικογένεια με δύο παιδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, φτάνει τα 1.300€, όταν σε 4στερο καλείται να πληρώσει 3.150€.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.