Πολιτικη & Οικονομια

Ανοίγει η αυλαία της νέας Βουλής: Στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή: Σήμερα η πρώτη μάχη των αρχηγών - Οι προγραμματικές δηλώσεις
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Σήμερα η πρώτη μάχη των αρχηγών - Στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Ανοίγει σήμερα και επίσημα η αυλαία των εργασιών της νέας οκτακομματικής Βουλής που ανέδειξαν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, οι τριήμερες εργασίες ξεκινούν στις 5 το απόγευμα με την εναρκτήρια τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αναλύσει τις βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησής του για την επόμενη τετραετία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένας κύκλος ομιλητών από τα κόμματα με βάση τις λίστες που αυτά θα παραδώσουν στη Βουλή πριν από την έναρξη της συζήτησης.

Οι τοποθετήσεις θα κλείσουν αργά το βράδυ με τις ομιλίες όλων των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών ξεκινώντας από τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγοντας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Την Παρασκευή είναι η ημέρα των υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι- καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας- θα αναλύσουν τις προτεραιότητες των χαρτοφυλακίων τους την επόμενη τετραετία. Μεταξύ αυτών θα παρεμβαίνουν κύκλοι ομιλητών από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το Σάββατο θα συνεχίζεται η παραπάνω διαδικασία μέχρι περίπου τις 16:00 όπου και το λόγο θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί με την αντίστροφή δύναμη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας. Θα ξεκινήσει δηλαδή η κ. Κωνσταντοπούλου και θα ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός με την δική του δευτερολογία που έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα προηγηθεί της ψήφου εμπιστοσύνης που θα λάβει το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανέβει για πρώτη φορά στο βήμα και ίσως για το λόγο αυτό το μεσημέρι της Τετάρτης επισκέφτηκε την άδεια αίθουσα της Ολομέλειας, μαζί με συνεργάτες του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε βάθος τετραετίας αλλά και τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει βάσει των προεκλογικών δεσμεύσεων. Γενικότερα, πρόκειται να παρουσιάσει τις 5 Ελλάδες της επόμενες τετραετίας: Παραγωγική Ελλάδα, Κοινωνική Ελλάδα, Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα, Δίκαιη Ελλάδα, Ισχυρή Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την προοπτική αύξησης των μισθών με συνακόλουθη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, τις άμεσες παρεμβάσεις για την αναμόρφωση του ΕΣΥ με τις 10.000 προσλήψεις, την αναμόρφωση της κτιριακής υποδομής, τη μείωση του χρόνου απόκρισης του ΕΚΑΒ και την ενίσχυση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, την επέκταση του gov.gr, ώστε πρακτικά να καλύπτει σχεδόν το σύνολο των συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο, την επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης, την ψηφιοποίηση της Παιδείας αλλά και την αξιολόγηση στο Δημόσιο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ