Πολιτικη & Οικονομια

5 πράγματα που μπορεί να κάνει ο Αλέκσης μετά την παραίτηση

Μια μικρή λίστα

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 πράγματα που μπορεί να κάνει ο Αλέκσης μετά την παραίτηση
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Όπως έγραφα και την Παρασκευή, θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να πιστέψω ότι η παραίτηση του Αλέκση δεν είναι ένας υστερόβουλος ελιγμός και ότι στ’ αλήθεια θέλει να παραμερίσει για να περάσουν κάποιοι τους οποίους δεν θα ελέγχει ο ίδιος. Αν παρόλα αυτά ο σύντροφος μπρόεδρος είναι για πρώτη φορά στη ζωή τoυ ειλικρινής, του ετοίμασα μια μικρή λίστα με όσα μπορεί να κάνει για να μην βαρεθεί τις ατελείωτες ώρες της απραξίας.  

1. Να κάνει στροφή 360 μοιρών

Μια παραίτηση είναι ευκαιρία για απολογισμό, αναστοχασμό και άλλες ωραίες και βαρύγδουπες λέξεις. Για τον Αλέκση μπορεί να γίνει μια καλή ευκαιρία για μια στροφή 360 μοιρών η οποία θα δώσει νέα κατεύθυνση στη ζωή και την καριέρα του.

2. Να ανοίξει μεσιτικό γραφείο.

Ένας άνθρωπος που καταφέρνει να νοικιάζει παραθαλάσσια βίλα για 500 ευρώ τον μήνα έχει, αν μη τι άλλο, φοβερό ταλέντο στο να βρίσκει και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες. Επειδή είναι κρίμα αυτό το ταλέντο να μείνει αναξιοποίητο (κρίμα όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους πελάτες που θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν) νομίζω ότι το να ανοίξει ο Αλεκσης ένα μεσιτικό γραφείο θα ήταν μια πολύ καλή και κοινωνικά ωφέλιμη ιδέα.

3. Να μάθει μια ξένη γλώσσα

Μπορεί η ηλικία του να μην βοηθάει αλλά από την άλλη ποτέ δεν είναι αργά. Απαλλαγμένος από τις ευθύνες της ηγεσίας ενός κόμματος ο Αλέκσης μπορεί να αξιοποιήσει τον χρόνο του μαθαίνοντας κάτι που είναι χρήσιμο σε μικρούς και μεγάλους είτε για επαγγελματικούς είτε για ψυχαγωγικούς λόγους. Κι επειδή μπορεί να βαριέται μόνος του, θα πρότεινα τα μαθήματα να τα κάνει με τον σύντροφο Ανδρουλάκη ο οποίος όμως μπορεί να τον κρατάει πίσω. 

4. Nα γίνει μίμος

Μπορεί η γκάμα του να περιορίζεται στη φωνή του Αντρέα του Παπαντρέου αλλά θα μπορούσε άνετα να κάνει καριέρα εμφανιζόμενος σε αφιερώματα για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ή να γίνει το κεντρικό πρόσωπο σε κάποιο σχετικό θεματικό πάρκο, μια Pasokland, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάζουν σε παιχνίδια με θέματα από την ιστορία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος όπως το «Τρενάκι του Τιμάριθμου», τα «Εξοπλιζόμενα», την «Αίθουσα της Αυριανής» κλπ.

5. Να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με δεδομένο ότι παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποσυρθεί από την πολιτική ο Αλέκσης μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο άνθρωπος που θαυμάζει τόσο ώστε να έχει καταφέρει να γίνει ο μίμος του. Πρόκειται για μια θέση που όχι μόνο του ταιριάζει αλλά έχει όλα τα φόντα για να την κατακτήσει αν σκεφτούμε ότι είναι πολύ καλύτερος Τσίπρας από τον νυν ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μπορεί να προσπαθεί σκληρά αλλά δεν καταφέρνει να μοιάσει στον Αλέκση όσο χρειάζεται ώστε να ηγηθεί της «δημοκρατικής» και «προοδευτικής» παράταξης. Και μπράβο τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ