Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Πριν τον Αύγουστο θα ψηφιστεί το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο

Επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκε με τον Κ. Χατζηδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισκέφτηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά το πέρας της συνάντησης με το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κεντρικός στόχος θα είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάτπυξης, για να γίνει πράξη η οικονομική σύγκλιση με την Ευρώπη, όπως επίσης και η σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να γίνει πιο παραγωγικό και πιο εξωστρεφές.

Σημείωσε ακόμη ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών, ιδίως των χαμηλόμισθων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης  διαβεβαίωσε ότι πριν από τις θερινές διακοπές, δηλαδή πριν από τις αρχές Αυγούστου, θα ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στο νομοσχέδιο αυτό, όπως είπες, θα αποτυπώνονται νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctoew7o8sq1l)

Από τη μεριά του, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί βασιζόμαστε στα γερά θεμέλια που τέθηκαν την προηγούμενη τετραετία» 

«Έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και την οικονομία της Ελλάδας. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία. Το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημπκρατίας πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

To πρώτο tweet μετα το υπουργικό συμβούλιο

«Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter, μετά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αφού ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε, καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα, το οποίο μας εμπιστεύτηκε» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση.

«Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία. Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και τα όποια δικά μας λάθη. Ξεκινάμε λοιπόν υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία μας», πρόσθεσε σε δεύτερο tweet του o Kυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε στο υπουργικό συμβούλιο τις τέσσερις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, οι οποίες είναι:

  1. καλύτεροι μισθοί
  2. καλύτερη δημόσια υγεία
  3. καλύτερο κράτος
  4. καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ