Πολιτικη & Οικονομια

Προεκλογική περίοδος ήταν και πάει, η ώρα της ετυμηγορίας

Τα μηνύματα που λάβαμε από κόμματα και δημοσκοπήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προεκλογική περίοδος ήταν και πάει, η ώρα της ετυμηγορίας

Εκλογές 2023: Οι τελευταίες ώρες προεκλογικού αγώνα, τα highlights, οι δημοσκοπήσεις και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν την κάλπη

Οι κάλπες σε λιγότερο από δύο 24ωρα θα στηθούν στα εκλογικά τμήματα και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές και τα στελέχη των κομμάτων ολοκληρώνουν μέσα στη μέρα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υποστηρίζει ότι οι κάλπες είναι άδειες, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα της τάξεως των 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, με την αυτοδυναμία να θεωρείται ασφαλής για την Πειραιώς.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν έτοιμα για την ανατροπή του αποτελέσματος, κάτι που αποτελεί στόχο της Κουμουνδούρου ήδη από την 22ά Μαΐου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, κινήθηκαν και οι αλλαγές στα πρόσωπα που μπήκαν μπροστά για να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του κόμματος, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εκτός γραμμής προτάσεις. 

Σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Πάντως, εκτιμάται ότι σαφή εικόνα για την "ετυμηγορία" της κάλπης -που όπως όλα δείχνουν τείνει προς αυτοδυναμία της ΝΔ-, έδρες και για τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή θα έχουμε περίπου από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη απάντηση που καλείται πλέον να δώσει ο ελληνικός λαός είναι πόσα και ποια θα είναι τα μικρά κόμματα που θα μπουν στην ελληνική βουλή και ποιοι θα είναι τα πρόσωπα που θα «ξεδιπλώσουν» τις θέσεις τους από τα έδρανα του Συντάγματος.

Όσο για το κυβερνητικό σχήμα που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πορευτεί στη νέα τετραετία -αν και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της αυτοδυναμίας-, φαίνεται ότι ήδη το έχει δομήσει, σύμφωνα με διαρροές και δημοσίευμα του Τύπου. 

Τα highlights του προεκλογικού αγώνα 

Ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων από την κήρυξη των δεύτερων εκλογών μέχρι και σήμερα είχε εντονότερα χαρακτηριστικά και περισσότερη ένταση σε σχέση με τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία χάρισε στη Νέα Δημοκρατία την «αβάντα» να προσέλθει με άλλη αυτοπεποίθηση στα τηλεοπτικά πάνελ και τον ΣΥΡΙΖΑ να εντείνει τη «σύγκρουση κόσμων» στα προγράμματα των δύο κομμάτων. 

Αν και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο πεδίο αντιπαράθεσης λαμπρό αποτέλεσε το «σε ποιον ανήκει ο Ανδρέας Παπανδρέου», οι σχέσεις μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διαταράχθηκαν πλήρως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης και ο λόγος -φυσικά- δεν ήταν ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα πεδίο δριμείας αντιπαράθεσης αποτέλεσε το ζήτημα της Ροδόπης, η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη μοναδική «ροζ» περιοχή του εκλογικού χάρη και η φερόμενη στήριξη υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από το τουρκικό προξενείο

Η κάθοδος των κομμάτων με λίστα στις εκλογές της Κυριακής έφερε συγκρούσεις στα μικρότερα κόμματα, με την «Πλεύση Ελευθερίας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έρχεται στο προσκήνιο για την απόφασή της να αλλάξει εκλογικές περιφέρειες σε υποψηφίους, γνωρίζοντας αποχωρήσεις και καταγγελίες ακόμη και για την προσωπική της ζωή, μιας και φέρεται να έθεσε σε «προνομιακή θέση» τον σύντροφό της, Διαμαντή Καραναστάση.

Ανάμεσα στα τόσα Tik Tok βίντεο, τα flashback, τα Get Ready With Me και τις διαφορετικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, σίγουρα μία από τις στιγμές που σχολιάστηκαν πολύ και ξεχωρίζουν είναι η «καρδούλα» που σχημάτισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του, «τρολάροντας» το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Οι δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

Τα ευρήματα έξι δημοσκοπήσεων παρουσιάστηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα.

Στην έρευνα της Marc για τον ΑΝΤ1, που δημοσιοποιήθηκε απόψε (23/6) προκύπτει επτακομματική Βουλή και ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ με 165 έδρες και διαφορά 21,5 ποσοστιαίες μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής: ΝΔ 39,5%, ΣΥΡΙΖΑ 18%, ΠΑΣΟΚ 11,1%, ΚΚΕ 6,9%, Ελληνική Λύση 3,7%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6% και
ΝΙΚΗ 3,1%.

Δημοσκόπηση Marc: Επτακομματική Βουλή και στο 21,5% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης του OPEN, προβλέπεται οκτακομματική Βουλή -με την είσοδο και των «Σπαρτιατών»-, και αυτοδυναμία της ΝΔ, με την «ψαλίδα» στις 18,3 ποσοστιαίες μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου οι ερωτηθέντες δίνουν 36,3% στη Νέα Δημοκρατία και 18% στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, η Νίκη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, οι Σπαρτιάτες 3%.

Στην έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία και επτακομματική Βουλή. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 33,9%, και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διψήφια, στις 16,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 9,9%, το ΚΚΕ στο 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,2%, και η Νίκη στο 3%. Όσον αφορά την εκτίμηση των εδρών που θα προκύψουν από την εκλογική αναμέτρηση, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα εκλέξει 161 βουλευτές.

Στη δημοσκόπηση της RASS για το Action 24, η Βουλή εμφανίζεται εξακομματική, με είσοδο της «Πλεύσης Ελευθερίας». Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 23,4 μονάδες και τη Νέα Δημοκρατία να αγγίζει στην πρόθεση ψήφου το 40,2%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ φαίνεται να διατηρεί διαφορά 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 38,5% έναντι 19%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια μονάδα. Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δεν γνωρίζουν διαφορές και παραμένουν στα ποσοστά τους, 11,5% και 6,5% αντίστοιχα. Η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη βρίσκονται στο 3,5%, το ΜεΡΑ25 στο 2% και οι Σπαρτιάτες από 1,5% έφτασαν στο 2,5%. 

Δημοσκόπηση Rass: Στις 23,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη δύο δημοσκοπήσεις βρήκαν το φως της δημοσιότητας. Στην πρώτη, εκείνη της Alco για τον Alpha, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 21,1%, με την «Πλεύση Ελευθερίας» να φαίνεται και πάλι ότι μπαίνει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στο 10,5%, το ΚΚΕ στο 6,8%, η Ελληνική Λύση στο 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3%, η Νίκη στο 2,8%, το ΜεΡΑ25 στο 2% και οι Σπαρτιάτες στο 2,1%.

Δημοσκόπηση Alco: Μέχρι 43,8% η ΝΔ - Στις 21,1 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Τα ευρήματα της δεύτερης δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από την Pulse και τον ΣΚΑΪ δείχνουν τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 19 μονάδες. Παρά το γεγονός ότι όλα τα σενάρια εμφανίζουν σαφή αυτοδυναμία της ΝΔ, τέθηκε το ερώτημα τι προτιμούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.

Δημοσκόπηση Pulse: Κυρίαρχο προβάδισμα 19 μονάδων για τη ΝΔ

Οι «τελευταίες πράξεις» των κομμάτων πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στις πλατείες και τα τηλεοπτικά πάνελ γράφονται οι «τελευταίες πράξεις» των κομμάτων, πριν επικρατήσει αφωνία ενός 24ωρου, μέχρι οι εκλογείς να βρεθούν ξανά πίσω από τα παραβάν. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Αυτό που ζητά η ΝΔ είναι ασφαλής και λειτουργική αυτοδυναμία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δεν έχει προεξοφληθεί. «Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην την εγκαταλείψουν για την παραλία», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι «η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει. Να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το πού τοποθετεί τον πήχη και απάντησε ότι αυτό που ζητά η Νέα Δημοκρατία είναι «ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία», αντικρούοντας τα περί αλαζονικής διακυβέρνησης και παντοδυναμίας του αν λάβει υψηλό ποσοστό. Ερωτηθείς για την επομένη των εκλογών απάντησε πως εφόσον αναλάβει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειάς και αποτελέσματος. «Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος, αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τομέα της Υγείας, αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές που θα δρομολογηθούν, ενώ είπε ότι υπήρξαν και διοικητές νοσοκομείων που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν νοσοκομεία στην περιφέρεια που δεν λειτουργούν άρτια και μίλησε για σειρά αλλαγών που θα δρομολογηθούν άμεσα με γνώμονα πάντα τη δωρεάν κάλυψη των αναγκών των πολιτών, ενώ προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο Tik Tok, σχολιάζοντας ότι του έδωσε τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στη δημόσια εικόνα του και σε άλλες πτυχές του χαρακτήρα του επισημαίνοντας ότι του αρέσει ακόμη και να αυτοτρολάρεται. Όπως είπε, δεν το θα κλείσει μετά τις εκλογές. Για το όραμά του είπε ότι θέλει να σταματήσουμε να είμαστε ουραγοί, φιλοδοξεί να είμαστε μια χώρα που θα πρωταγωνιστεί σε σημαντικούς τομείς και πως προτεραιότητές του είναι η αύξηση των μισθών σε επίπεδα ευρωπαϊκά και η μείωση των ανισοτήτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ | Σήμερα | 23/06/2023

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα - Να μπει φρένο σε ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς»

Στην κεντρική ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η μόνη επιλογή που αποτρέπει τον σχεδιασμό Μητσοτάκη είναι η αποφασιστική ενίσχυση του κόμματός του.

Κάλεσε, επίσης, «κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, ό, τι κι αν ψήφισε στις εκλογές του Μάη, να βάλει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος», με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον «μόνο που μπορεί να αντιπαρατεθεί με το δικό του σχέδιο και πρόγραμμα στο σχέδιο και το πρόγραμμα της ΝΔ».

Στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες παρά την κούραση δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να προσέλθουν στις κάλπες, «γιατί η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας, προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας» και «να πείσουμε κι αυτούς που δεν ψήφισαν τον Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο». «Τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι μια καινούρια αναμέτρηση και μπαίνουν στην κρίση του λαού δύο εναλλακτικές στρατηγικές: «Η δική μας στρατηγική της ισχυρής δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της κοινωνίας των πολιτών, της συμμετοχής, της συμπερίληψης και του διαλόγου. Το πρόγραμμα της ΝΔ αντιγράφει τα σχέδια του νεοφιλελευθερισμού και η στρατηγική της αντιγράφει τον Μακιαβέλλι». Ανέφερε ειδικότερα, ότι η στρατηγική της ΝΔ δεν είναι μόνο η νίκη στις εκλογές, αλλά «κυρίως η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μόνης δύναμης που μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να αντιπαρατεθεί με τις πολιτικές της ΝΔ, που μπορεί να εμποδίσει να στήσουν από Δευτέρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς». Πρόσθεσε ότι στόχος της ΝΔ είναι μια «κατακερματισμένη και ανίσχυρη αντιπολίτευση, με πολλά μικρά κόμματα στη Βουλή» - και «το δείχνουν ευνοώντας στην πράξη και κάποια συγκεκριμένα κόμματα που βοηθούν αυτόν τον σχεδιασμό».

Σημείωσε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα, αλλά «ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης, όχι κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε συμπλήρωμα και πρόθυμος εταίρος στα σχέδια της Δεξιάς - όπως είναι το ΠΑΣΟΚ μετά το 2012 - αλλά κόμμα διακυβέρνησης, και θα φέρουμε το λαό και την προοδευτική παράταξη ξανά στη διακυβέρνηση του τόπου».

Ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος

Επιμείναμε πολύ σε αυτές τις εκλογές να αντιπαρατεθούν προγράμματα ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν οι πολίτες. Αντιθέτως, ο πολιτικός μας αντίπαλος, η ΝΔ, σχεδίασε μια τοξική στρατηγική, επενδύοντας στα fake news, αποπροσανατολίζοντας συνεχώς από τα πραγματικά επίδικα. Και μη διστάζοντας να ρίξει στην εκλογική αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα. #ΤώραΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔίκαιηΚοινωνία #torasyriza

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, June 22, 2023

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Αντιπολίτευση που θα είναι σκληρή, αλλά και θα συναινεί εκεί που πρέπει»

Στη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE, αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε ότι στόχος του κόμματός του είναι «να αποκτήσει επιτέλους η χώρα αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία θα είναι σκληρή εκεί που πρέπει, αλλά θα συναινεί όπου θεωρεί ότι είναι εθνικά αναγκαίο».

«Είτε είμαστε δεύτερο είτε τρίτο κόμμα, θα λειτουργήσουμε ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν θα αφήσει χωρίς έλεγχο την κυβερνητική πλειοψηφία και θα αγωνίζεται δίπλα στον λαό για καλύτερες μέρες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος «μιας ανεξέλεγκτης μονοκρατορίας που θα λειτουργήσει μόνο υπέρ των μεγάλων και ισχυρών και εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων». Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει ανάχωμα σε αυτό τον κίνδυνο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έχει αποτύχει και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», αναφέροντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στρατηγική.

Τέλος, για τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι αυτές είναι ιδεολογικές, ιστορικές, αλλά αφορούν και το πού θέλουμε να πάει η χώρα. «Πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με οφέλη για όλους, μια ισχυρή και σύγχρονη κοινωνική πολιτική που μειώνει τις ανισότητες και ένα κράτος που χειραφετεί και δεν καθιστά όμηρο τον πολίτη», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάθε πού ψηφίζεις

«Κυριακή κοντή γιορτή», λοιπόν, και παρότι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα θα είναι σχεδόν μηδενικές, καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ για να δείτε πού ψηφίζετε ΕΔΩ.

Όποιες αλλαγές υπάρξουν θα είναι λόγω των Πανελληνίων, καθώς τάξεις θα αποτελέσουν εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων. «Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν έχει αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας. Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102. Να πω επίσης ένα πολύ βασικό, ότι πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές» ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης. Επιπλέον, εξήγησε ότι εάν από κεκτημένη ταχύτητα μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι.

Διαβάστε περισσότερα »»» Εκλογές 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ