Πολιτικη & Οικονομια

Μέχρι τι ώρα την Κυριακή θα ξέρουμε για αυτοδυναμία, έδρες και κόμματα στη Βουλή

Τι ισχύει για τα άκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ψηφοφόρου ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Η ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για αυτοδυναμία, έδρες και κόμματα στη Βουλή

Λίγα ώρες μένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Η διαδικασία φαίνεται ότι θα είναι πιο γρήγορη σε αυτήν την αναμέτρηση και το αποτέλεσμα για το αν επετεύχθη αυτοδυναμία, τις έδρες, αλλά και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις 21:00 το βράδυ. 

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά τμήματα οι αλλαγές θα είναι σχεδόν μηδενικές. Όποιες υπάρξουν θα είναι λόγω των Πανελληνίων, καθώς τάξεις θα αποτελέσουν εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων. «Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν έχει αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας. Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102. Να πω επίσης ένα πολύ βασικό, ότι πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές» ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης. 

Επιπλέον, εξήγησε ότι εάν από κεκτημένη ταχύτητα μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι. 

Εκλογές 2023: Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων 

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των επικείμενων εκλογών στις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι τα γραφεία Ταυτοτήτων και τα γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν:

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00
  • Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Τα Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους):

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης, δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ