- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Alco: Μέχρι 43,8% η ΝΔ - Στις 21,1 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ
Τα στοιχεία λίγο πριν τις κάλπες
Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση Alco: Μέχρι 43,8% η ΝΔ - Στις 21,1 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ
Στο 21,1% βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με όσα καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.
Πιο συγκεκριμένα, στο 39,5% καταγράφει τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η ALCO με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται στο 18,4%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε με οριακές απώλειες στο 10,5%, το ΚΚΕ στο 6,8%, η Ελληνική Λύση στο 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3%, η Νίκη στο 2,8% , το ΜεΡΑ25 στο 2% και οι Σπαρτιάτες στο 2,1%.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που κάνει η ALCO, η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 39,8% έως 43.8% , ο ΣΥΡΙΖΑ από 17,8% έως 21,8% και το ΠΑΣΟΚ από 10,2% έως 13,2%. Από 6,4% ως 8,4% είναι η εκτίμηση ψήφου για το ΚΚΕ, από 2,8% ως 4,4% η Ελληνική Λύση, από 2,7% ως 4,3% η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜεΡΑ25 από 1,6% ως 2,4% και οι Σπαρτιάτες από 1,6% ως 2,3%.
Σε ό,τι αφορά την είσοδο στη Βουλή, η ALCO εμφανίζει την Ελληνική Λύση και την Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστά μεγαλύτερα του 3% στην πρόθεση ψήφου - οπότε έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, με τη Νίκη να εμφανίζει επίσης σημαντικές πιθανότητες να μπει στη Βουλή.
Δημοσκόπηση Alco: Το μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης στη ΝΔ
Στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με τις εκλογές του Μαΐου, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν «ναι» σε ποσοστό 95% και «όχι» 4%. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν «ναι» σε ποσοστό 86% και «όχι» 11%, ενώ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τείνουν στο «ναι» 83% και στο «όχι» κατά 14%.
Υψηλό ποσοστό συσπείρωσης καταγράφει -παραδοσιακά- το ΚΚΕ που οι ψηφοφόροι του απαντούν «ναι» σε ποσοστό 90% και «όχι» 8%.
Το 77% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης δηλώνει ότι θα ψηφίσει το ίδιο και το 23% κάτι άλλο, της Νίκης 73% θα παραμείνουν πιστοί και το 17% θα επιλέξουν κάτι άλλο, το 67% εκείνων της Πλεύσης Ελευθερίας θα παραμείνει σταθερό και το 31% ότι θα πάνε κάπου αλλού, ενώ το 60% εκείνων του ΜέΡΑ25 τείνουν στο «ναι» και το 17% στο «όχι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.