Πολιτικη & Οικονομια

27 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου - Τον τάφο του επισκέφτηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

«Ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία», γράφει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρέας Παπανδρέου
© EUROKINISSI

Σαν σήμερα 23 Ιουνίου 1996 ο θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου - Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη και το τριαντάφυλλο στον τάφο του

Σαν σήμερα 23 Ιουνίου, πριν από 27 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου. Η Χαριλάου Τρικούπη μέσα από ένα τρίλεπτο βίντεο μάς θυμίζει σημαντικές στιγμές από την πολιτική διαδρομή του, σημεία από ομιλίες του και μοιράζεται φωτογραφίες από σημαντικές συναντήσεις. Το αφιέρωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης

«27 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του ιστορικού μας Ιδρυτή και ανεπανάληπτου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας σφράγισε με την παρουσία του τη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μήνυμά του για τα 27 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και προσθέτει:

«Το ΠΑΣΟΚ, το λαογέννητο Κίνημα μας που ίδρυσε, ήρε τις διακρίσεις, θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος, αγκάλιασε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού και εγγυήθηκε τις προϋποθέσεις για την ευημερία και την προκοπή όλων των Ελλήνων. Ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία, γνωστός πέρα από τα όρια της Ευρώπης. Ο Ανδρέας πρωταγωνίστησε με τον Ούλοφ Πάλμε, την Ίντιρα Γκάντι και άλλους σημαντικούς ηγέτες στην Κίνηση των Έξι για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, και αγωνίστηκε για την πολιτική συνοχή και την ουσιαστική κοινωνική και οικονομική σύγκλιση των ευρωπαϊκών λαών».

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

27 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου

27 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του ιστορικού μας Ιδρυτή και ανεπανάληπτου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας σφράγισε με την παρουσία του τη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ, το λαογέννητο Κίνημα μας που ίδρυσε, ήρε τις διακρίσεις, θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος, αγκάλιασε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού και εγγυήθηκε τις προϋποθέσεις για την ευημερία και την προκοπή όλων των Ελλήνων. Ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία, γνωστός πέρα από τα όρια της Ευρώπης. Ο Ανδρέας πρωταγωνίστησε με τον Ούλοφ Πάλμε, την Ίντιρα Γκάντι και άλλους σημαντικούς ηγέτες στην Κίνηση των Έξι για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, και αγωνίστηκε για την πολιτική συνοχή και την ουσιαστική κοινωνική και οικονομική σύγκλιση των ευρωπαϊκών λαών.

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Friday, June 23, 2023

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο του στο Ά Νεκροταφείο.

Το λευκό τριαντάφυλλο που άφησε στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το λευκό τριαντάφυλλο που άφησε στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ