- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Εύα Καϊλή προσέφυγε στο ευρωκοινοβούλιο για «παραβίαση ασυλίας» και «παράνομη παρακολούθηση»
Η ανακοίνωση των δικηγόρων της
Εύα Καϊλή - Qatargate: Προσέφυγε στο ευρωκοινοβούλιο για «παραβίαση ασυλίας» και «παράνομη παρακολούθηση»
Στο ευρωκοινοβούλιο κάνει προσφυγή η Εύα Καϊλή για παραβίαση της ασυλίας της κα παράνομη παρακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα, σε νέα, κοινή ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι της Ευάς Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega».
Υπογραμμίζουν ότι η «πραγματικότητα στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ευρώπης, είναι ζοφερή» και σε άλλο σημείο τονίζουν ότι η πελάτισσά τους έπεσε θύμα.
Δημοσιεύματα στο Βέλγιο τις τελευταίες ημέρες έκαναν λόγο για παρακολούθηση των μελών της Pega από τις μυστικές Υπηρεσίες του Μαρόκου - μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσθιεύματα αυτα μεταξύ των παρακολουθούμενων ήταν και ο ανακριτής του Καταργκέιτ, Μισέλ Κλέζ.
Η ανακοίνωση των δικηγόρων Δηματρακόπουλου και Μαρί
«Η κυρία Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού παρακολούθησης δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή και την κατηγόρησαν για διασπορά σεναρίων συνωμοσίας».
Όμως στη συνέχεια ακολούθησε η σοκαριστική είδηση, ότι παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, που τους άφησε άφωνους. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι στη ζοφερή πραγματικότητα των Βρυξελλών, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν μεταφερθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου. Σήμερα το θύμα είναι η Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.