- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ζητούμενο τώρα είναι να έχει η χώρα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί γιατί «αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές»
Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ζητούμενο τώρα είναι να έχει η χώρα μια ισχυρή κυβέρνηση - Οι κυριότερες τοποθετήσεις της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ
«Περάσαμε το πρώτο διαγώνισμα, αλλά όχι τις τελικές εξετάσεις, Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Δεν κρίνεται ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτό απαντήθηκε από τους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να έχει η χώρα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας παράλληλα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι «οι ψήφοι δεν μεταφέρονται» και πως «ο κίνδυνος, συνεπώς, είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι για να έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, και προσέθεσε:
«Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε τα δεδομένα και όλοι οι άλλοι. Από την πλευρά μου, έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη στα δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, προτού ακόμη του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο κόμμα "Νίκη" λέει ότι οι θέσεις που εκφράζει είναι σκοταδιστικές και μάς γυρνούν σε άλλες εποχές. «Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες. Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνεται της ανάγκης ισχυρών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας πως «μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές». Και προσθέτει:
«Και δεν έχω κρύψει ότι η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών. Όσο, λοιπόν, πιο ισχυρή νομιμοποίηση θα έχει η επόμενη κυβέρνηση, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η ώθηση να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Όπως έχω πει, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Και για εμένα προσωπικά θα σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη να είμαι πιο σεμνός, προσγειωμένος και πιστός στα καθήκοντά μου».
Αναφορικά με τις καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία στη Θράκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα».
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, επισημαίνοντας το εξής:
«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό Προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι' αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι' αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
«Οι νέοι μας μέσα από τη δωρεάν φοίτηση, πρόκειται να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες και πραγματικές προοπτικές απασχόλησης στον χώρο του φαρμάκου» σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Μαζικά παραπλανητικά μηνύματα εμφανίζονται ως MYaade ή GOV, ζητώντας πληρωμή φόρου
Ανάμεσά τους ο Νίκος Μπίστης - Τι αναφέρουν στην επιστολή
Τα τέσσερα σημεία - «Στόχος μας είναι να γίνει μια πιο διευρυμένη συζήτηση»
Η αντιπολίτευση αντί να συζητήσει και να προτείνει, έσπευσε να υιοθετήσει αμφισβητούμενα στοιχεία
Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός
Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι «ηλεκτρονικές αποικίες» των ΗΠΑ και η «βιομηχανική αποικία» της Κίνας;
Πότε φαίνονται τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ
Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός
Οι «αντί» που επέλεξες τότε παραλίγο να σε στείλουν στα αζήτητα μαζί με την Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να το θυμάσαι
Μετά την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει tablet στα εκλογικά τμήματα και ψήφο από άλλο δήμο
Πρόκειται για την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, όπως ανέφερε
Οι αντιδράσεις και η δημόσια αντιπαράθεση
Η διαχείριση της κρίσης του 1996 και η στάση των Αμερικανών
Το σχέδιο του rebranding και η «κινούμενη άμμος»
Κυριακάτικη ανασκόπηση με αιχμή άμυνα, υποδομές Κρήτης, επιστολική ψήφο, στέγαση και δημόσια υγεία
Από 2 Φεβρουαρίου για επιχειρήσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ – Τι ισχύει για δηλώσεις, πρόστιμα και κίνητρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.