- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός»
«Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός» - «Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.
Στις 10:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της βουλής για την εκλογή του προεδρείου της.
Στις 19:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Περιστέρι και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών.
«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα.
«Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.
Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και τους ζητά να επιβραβεύσουν αυτό που έκαναν. «Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε για να προσθέσει πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση».
«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» και υπογράμμισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του:
«Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους. Είπε ότι η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.