- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και σπασμένο όπως το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία του πρωθυπουργού από το Ηράκλειο Κρήτης
Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης
Θέτοντας ως υπέρτατο αυτοσκοπό την εθνική άμυνα της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε εκ νέου στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο δρόμος που θέλουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ». Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «εμείς παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας και δεν ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για αυτό και την κοστολόγησή του».
«Όπως και πριν από μερικές εβδομάδες στα Χανιά, έτσι και σήμερα το Ηράκλειο στέλνει το μήνυμα της μεγάλης νίκης. Θέλω να κερδίσω ένα στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μαζί, να ντυθεί όλη η Κρήτη στα γαλάζια την 21η Μαΐου. Όλη η χώρα να είναι μπλε, στα χρώματα της πατρίδας και της παράταξης για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ» είπε, ξεκινώντας την ομιλία του.
«Μας χωρίζουν 120 ώρες από τις κάλπες και επισκέπτομαι την Κρήτη για να πάρω θάρρος από τη γη μας» συνέχισε.
«Ο τόπος απαιτεί σταθερότητα στις κατακτήσεις του και συνέπεια στην πορεία που έχει χαράξει προς τα εμπρός και φωνάζει όχι στην δεύτερη φορά στην συμφορά και ναι στην δεύτερη φορά στην προκοπή», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που πέρασε η χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πως αυτές ξεπεράστηκαν. «Απέναντι σε όλα αυτά μείναμε όρθιοι», τόνισε και σημείωσε ότι παράλληλα η κυβέρνηση δεν ξέχασε τις δεσμεύσεις της.
Προχώρησε σε απολογισμό του έργου του τόσο στην οικονομία, όσο και στην στήριξη της κοινωνίας αλλά και στα εθνικά θέματα.
Επανέλαβε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταναστευτικές ροές που μειώθηκαν. «Ψηφίζουμε και για την γεωπολιτική ενίσχυση της θέσης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά. «Η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», τόνισε.
«Η φωνή της χώρας μας ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες, όχι μόνο στο γεωπολιτικό αλλά και στο οικονομικό πεδίο» σημείωσε, εκτιμώντας ότι κατά τη διακυβέρνησή του «τέθηκαν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας».
«Μια κυβέρνηση που διακρίνεται για την συνέπειά της είναι η σημερινή», υπογράμμισε.
Μιλώντας για την απλή αναλογική, έθεσε ως προτεραιότητα «την ακύρωση αυτής της παγίδας που οδηγεί σε ακυβερνησία».
Τα μηνύματα σε Ανδρουλάκη
«Ο κ. Ανδρουλάκης ο συντοπίτης σας λέει δεν θέλει για πρωθυπουργό αυτόν που θα ψηφίσουν οι πολίτες. Θέλει έναν άγνωστο Χ. Κοιτάζει στο παρελθόν και έχει αποφασίσει να κάνει έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου. Λυπάμαι αλλά την σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την θέλουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Μητσοτάκης και θύμισε ότι η ΝΔ έδωσε αγώνες μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια.
Στέλνοντας μηνύματα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:
«Οι πολίτες δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και σπασμένο όπως το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν θέλουν να γίνουν παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι η θέση τους δεν είναι με τον τυχοδιωκτισμό και τον λαϊκισμό αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό».
Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.