Πολιτικη & Οικονομια

Τι βλέπει ο Νίκος Κοτζιάς πίσω από το «τεσσάρι» της Ελλάδας στην Κύπρο στη Eurovision

«Πολιτική ανάλυση» της βαθμολογίας από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2023: Ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζει το «4» στην Κύπρο - «Αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο».
Με ανάρτησή του, ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σχολίασε το «4» της Ελλάδας στην Κύπρο στον τελικό της 67ης Eurovision © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Eurovision 2023: Ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζει το «4» στην Κύπρο - «Αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο».

Τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σχολίασε με ανάρτησή του στα social media ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου, η Κύπρος τερμάτισε 12η με 126 βαθμούς, έχοντας λάβει μόλις 4 βαθμούς από την Ελλάδα.

Η μη πριμοδότηση της κυπριακής συμμετοχής από την Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις ειδήσεις της βραδιάς, καθώς σχολιάζεται ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια η περίπου πάγια πρακτική των δύο χωρών να βαθμολογούνται υψηλά μεταξύ τους, μια τακτική την οποία ακολούθησαν αργότερα και άλλες όμορες χώρες, με παράδειγμα τις Σκανδιναβικές.

Αρκετοί επισήμαναν ότι ειδικά φέτος, με τον πρόωρο αποκλεισμό της ελληνικής συμμετοχής από την τελική φάση, η χώρα μας βρήκε την ευκαιρία να ψηφίσει «κανονικά», με αποτέλεσμα το 4 στο «Break a Broken Heart» του Andrew Lambrou.

Ο πρώην υπουργός ωστόσο «διέκρινε» πολιτικές αποχρώσεις πίσω από την αναπάντεχη βαθμολογία. Όπως έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία απο την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους», αναφέρει ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ