Πολιτικη & Οικονομια

«Γυρνάω από Τρίπολη με αυτοκίνητο, όχι με το κρατικό αεροσκάφος»: Το TikTok του Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Αιχμή κατά του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Αλέξης Τσίπρας (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Σε βίντεο στο TikTok ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει αιχμές για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για προεκλογική εκστρατεία, ενώ για το ίδιο θέμα έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε νέο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok, ενώ στη συνέχεια επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σε βίντεο που ανάρτησε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει «στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου» στην αρκαδική πρωτεύουσα, όμως «η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια».

«Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

Σκέρτσος: «Ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων»

Aντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Νέα Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μεταβεί στην Κεφαλονιά, όπου περιοδεύει σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν πράγματι χρησιμοποιήθηκε το πρωθυπουργικό σκάφος.

Συμπλήρωσε πάντως: «Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες μέρες αργότερα, μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

Τσαπανίδου: «Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος;»

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε: «Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει».

Και κατέληξε, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος; Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα! Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δεν θα μπορεί πια να κάνει ό,τι θέλει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ