- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Υπάρχουν κόμματα που ψαρεύουν στα θολά νερά του νεοναζισμού
Ομιλία στον Πύργο
Νίκος Ανδρουλάκης: Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον απόηχο του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές
Στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στον Πύργο.
«Χθες καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή; Χθες μπήκαν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Φύσσα και των μεταναστών; Έχουν περάσει χρόνια, νομίζω. Και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Κοίταζε τις δημοσκοπήσεις και έκανε εκτιμήσεις: "Έχει ο Κασιδιάρης κάτω από 3%; Να κατέβει, διότι πέφτει ο πήχης της αυτοδυναμίας". Είδε τους τελευταίους μήνες να ανεβαίνει ο Κασιδιάρης: "Δυσκολεύει η αυτοδυναμία". Και τότε έφερε νόμο κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Αλλά, ποια είναι και η Αριστερά του κ. Τσίπρα; Θέλω πραγματικά να αναρωτηθείτε αν υπάρχει άλλο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με ανάλογη στάση απέναντι στους νεοναζιστές, όπως αυτή που κρατούν το ΜέΡα25 του κ. Βαρουφάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας σήμερα ευθαρσώς δήλωσε πως "θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κατέβουν στις εκλογές". Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε τον νόμο ώστε να μπει εμπόδιο στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής. Τι έχουν να πουν στις οικογένειες των θυμάτων; Δεν είναι μόνο η ιδεολογία. Είναι εγκληματίες, είναι δολοφόνοι που είναι στη φυλακή. Είναι δυνατόν να υπάρχουν κόμματα, που ψαρεύουν στα θολά νερά του νεοναζισμού των δολοφόνων και να μην έχουμε καθαρή στάση σε αυτά τα φαινόμενα; Για αυτό, λοιπόν, μαθήματα προόδου, συνέπειας και αξιοπιστίας δεν δεχόμαστε από τους αριστερούς ψάλτες της Δεξιάς».
Απευθυνόμενος στη νέα γενιά, επισήμανε: «Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών και του Φύσσα. Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος σε αυτούς οι οποίοι υμνούν τον Χίτλερ, που κατέσφαξε τον ελληνικό λαό. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τα οικονομικά κατεστημένα, που κρατούν την Ελλάδα δεμένη πίσω. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα τα οποία δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η αντισυστημική ψήφος και πραγματικά ζητώ να στηρίξουν τη νέα μας προσπάθεια, διότι είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού και όχι της συστημικής κοροϊδίας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Εκπροσωπώ την αγωνία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα η πατρίδα μας να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να μην είναι όμηρος του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός, τίποτα λιγότερο».
Επίθεση σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια, επέκρινε τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν η κυβέρνηση των αρίστων. Άριστος ήταν ο κ. Πάτσης, που αγόραζε τα "κόκκινα δάνεια" του ελληνικού λαού για να κερδοσκοπήσει; Το παρακράτος των υποκλοπών, όπου απεδείχθη περίτρανα ότι παρακολουθούσε εμένα, υπουργούς του και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2023; Και, μάλιστα, αντί να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης, συγκάλυψε απόλυτα τον στενότερό του συνεργάτη, τον ανιψιό του. Δισεκατομμύρια ήταν τα υπερκέρδη των τραπεζών και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Επέτρεψε η διαφορά των επιτοκίων καταθέσεων σε σχέση με τα επιτόκια στεγαστικών δανείων να είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη σε βάρος του καταναλωτή. Και έλεγε: "Δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μπορώ να φορολογήσω τα υπερκέρδη". Λίγες εβδομάδες πριν, οι τράπεζες του έκαναν ένα δωράκι και για κάποιους δανειολήπτες σταθεροποίησαν το στεγαστικό επιτόκιο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει προτεραιότητα τους πολίτες, τους πολλούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία μόνο προτεραιότητα: Την καρέκλα, την εξουσία και τη στήριξη των ολιγαρχών που τον χαϊδεύουν από τα ΜΜΕ. Γιατί με όλα αυτά δεν έχει ήδη πέσει ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία; Γιατί, πολύ απλά, πολλοί πολίτες φοβούνται την επαναφορά του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα, και εδώ από τον Πύργο, λέμε: Δώστε μας τη δύναμη για να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τους δύο τραγικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων οκτώ ετών».
Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας περιόδευε την Ελλάδα το 2012-14 και έλεγε: "Χρωστάτε; Μην πληρώσετε. Έρχομαι να φέρω τη σεισάχθεια". Είδατε κάποια ρύθμιση στα δάνειά σας; Τι αποδείχθηκε η σεισάχθεια του κ. Τσίπρα; "Κόκκινα δάνεια" αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ από συνεταιρισμούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν παραδοθεί στα funds, στα "κοράκια" που εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και το 2015 πήραν τα "κόκκινα δάνεια" με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, με δικό του νόμο. Και έχει το θράσος να επικαλείται τη δήθεν πίεση της τρόικας. Μα και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, πίεσε η τρόικα, αλλά, εμείς δεν πουλήσαμε τα "κόκκινα δάνεια" στα funds. Εμείς φέραμε την καθολική προστασία στην α' κατοικία του Έλληνα με το νόμο του 2010, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης εξόντωσε πριν από τρία χρόνια».
«Κύριε Τσίπρα, εμείς στα ψηφοδέλτιά μας δεν έχουμε κανένα δεξιό παράγοντα ούτε του Καραμανλή ούτε του Σαμαρά ούτε του Μητσοτάκη. Τη Νέα Δημοκρατία της χρεοκοπίας να την ψάξεις στα ψηφοδέλτιά σου, με τα “ορφανά” του κ. Καμμένου και τον κ. Αντώναρο», σημείωσε.
Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, σχολίασε : «Ο κ. Τσίπρας πήγε στη Γερμανία και είδε τον κ. Σολτς. Δεν άκουσα να λέει τη λέξη "εμπάργκο εξοπλισμών" για την Τουρκία των προκλήσεων, αλλά ακούσαμε να λέει για τη δήθεν νέα συμφωνία των “Πρεσπών του Αιγαίου”. Δεν έβαλε ακόμη μυαλό από την προηγούμενη συμφωνία των Πρεσπών; Πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει στον ελληνικόλαό ποιος θα είναι ο συνομιλητής του. Διότι, υποστηρίζει ότι αν αλλάξει η κατάσταση με τον Ερντογάν και έρθει ο Κιλιντσντάρογλου, "θα μπορέσουμε να κάνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου". Μα, ο κ. Κιλιντσντάρογλου, κ. Τσίπρα, προβαίνει σε χειρότερες προκλήσεις αναφορικά με τα νησιά μας από ό,τι ο κ. Ερντογάν. Ποιο, λοιπόν, είναι το σχέδιο αυτής της συμφωνίας;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.