- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για το ΕΣΥ
Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του ΕΣΥ παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συζήτηση με υγειονομικούς στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».
Οι 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το ΕΣΥ
- Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, από τον Προϋπολογισμό ώστε να υπερβούμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.Την διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.
- Ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
- Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια Νοσοκομεία, με αξιοκρατικά επιλεγμένες Διοικήσεις , με προκηρύξεις, θητεία, κριτήρια, διαρκή αξιολόγηση. Με ολοήμερη λειτουργία ,ιδιαίτερα στον χειρουργικό και επεμβατικό τομέα. Με ένα νέο χάρτη υγείας ,για να μην έχουμε 17 Νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας και κανένα στην πολυπληθή Ανατολική Αττική.
- Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσοκομείων. Κέντρα χρόνιων παθήσεων, Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, Δημόσια κέντρα αποκατάστασης.
- Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και διαφανείς διαδικασίες. Αύξηση των αμοιβών με αναθεώρηση των μισθολογίων ,ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα –ανθυγιεινά.
Και ειδικά για τους νέους γιατρούς, ριζική αναμόρφωση του συστήματος για απόκτηση ειδικότητας και αύξηση των αποδοχών τους. - Σε κάθε μεγάλο νησί επαρκώς στελεχωμένο Νοσοκομείο. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο Νοσοκομείο.
Οικονομικά κίνητρα (όπως πρόσθετες αμοιβές, κάλυψη κόστους στέγασης )για την προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού και μοριοδότηση για μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία επιλογής τους μετά από συγκεκριμένη χρονική περίοδο. - Στήριξη και αύξηση των δημοσίων δομών ψυχικής υγείας με ενσωμάτωση τους και στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα.
- Επαναφέρουμε την πρόταση μας για κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων ,για τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους ,που σήμερα πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.