- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: «Νούμερο ένα προτεραιότητα ο φράχτης στον Έβρο»
Τι υποστηρίζει ο ΥΠΡΟΠΟ για τη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική
Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον φράχτη στον Έβρο
Νούμερο ένα προτεραιότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι το 2022 η αστυνομία κατάφερε να κάνει 270.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών στο Έβρο. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο έργο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, τόνισε ότι το έργο θα γίνει στο σύνολό του, αν χρειαστεί με χρήματα του προϋπολογισμού, καθώς πρόκειται για έργο εθνικής ασφάλειας.
Θεοδωρικάκος: «Η Αττική δεν έχει το δυναμικό που θα χρειαζόταν κανονικά»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναγνώρισε ότι στην Αττική η αστυνομία δεν έχει το δυναμικό που θα χρειαζόταν κανονικά και εξήγησε ότι στην Αττική υπάρχει το 75% της δουλειάς της αστυνομίας, αλλά μόνο το 30% της αστυνομικής δύναμης, και όπως τόνισε αυτό οφείλεται σε νόμο της δεκαετίας του '80 που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση αστυνομικών από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αττική.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια, το σύνολο των αστυνομικών που τελειώνει τις σχολές να τοποθετείται στην Αττική. Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως μόλις τεθεί σε λειτουργία η δικαστική αστυνομία θα απελευθερωθούν 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά κάνουν τους ταχυδρόμους της δικαιοσύνης, μεταφέροντας δικόγραφα. Πρόσθεσε πως όταν επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στην αστυνομία, θα έχουμε και περισσότερες δυνάμεις να στρέψουμε και στην τροχαία. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι σε εβδομαδιαία βάση γίνονται 100.000 τροχονομικοί έλεγχοι και δίνονται 23.000 κλήσεις.
Σχετικά με το περιστατικό της ΑΣΟΕΕ εξήγησε ότι ο μόνος λόγος που ελέγχθηκαν οι αστυνομικοί, ήταν γιατί είχαν εντολή να μην πλησιάσουν, καθώς επρόκειτο να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ - και δεν υπάκουσαν στην εντολή. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η κίνησή τους είχε αρνητική εξέλιξη γιατί εγκλωβίστηκαν και ένας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο. Διευκρίνισε πως δεν δόθηκε εντολή να συλληφθεί ο αστυνομικός, έγινε εφαρμογή του νόμου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.