- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νίκος Ανδρουλάκης: Παραίτηση από την Ευρωβουλή - Στον Νίκο Παπανδρέου η έδρα
Την παραίτησή του από την Ευρωβουλή υπέβαλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχώρησε ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έστειλε email στο οποίο ενημερώνει για την παραίτησή του. Κατά τη διαδικασία, θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα η έγκριση της παραίτησής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Την έδρα αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, καθώς η Εύα Καϊλή διεγράφη μετά την εμπλοκή της στο Qatargate.
Νίκος Ανδρουλάκης: Η θέση του για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ απαντώντας σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και στο κύριο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών τον όρο του περί αποκλεισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.
Σε ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί. «Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, είπε ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του». Σε ερώτηση για τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.