- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Να καταργηθεί η επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει μονομερή την απόφαση της κυβέρνησης
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος
Για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά από την κυβέρνηση να αναιρέσει άμεσα τη μονομερή του απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής, που ερευνά την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς όπως λένε, θα προκαταλάβει τις έρευνες της Δικαιοσύνης.
H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ο ένας μετά τον άλλο ότι στόχος της τριμελούς Επιτροπής, που όρισε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση των ευθυνών, δεν είναι άλλος παρά να προκαταλάβει την έρευνα της Δικαιοσύνης και να επικυρώσει προεκλογικά την ετυμηγορία του κ. Μητσοτάκη, πως για όλα φταίει “κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος” και πως υπάρχουν “διαχρονικές οι ευθύνες”.
Ο κ. Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του το αδιανόητο, ότι “η κυβέρνηση θα αποδώσει άμεσα, δίκαια και ονομαστικά τις ευθύνες εκεί που πρέπει”.
Λες και αυτό δεν είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης.
Ο, δε, κ. Οικονόμου δήλωσε σήμερα ότι η Επιτροπή είναι “το πρώτο επίπεδο” και ότι “δίπλα σε αυτή την Επιτροπή υπάρχει και η Δικαιοσύνη”.
Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «θα προτείνω σε όλα τα κόμματα στην επόμενη Βουλή συσταθεί Ειδική Επιτροπή, που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία».
Αλήθεια, αφού θα προτείνει διακομματική Επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια μετά τις εκλογές, τι ακριβώς θα κάνει η τριμελής Επιτροπή;
Με δυο λόγια, όχι μόνο διορίζουν τον ελεγκτή τους, ενώ είναι ελεγχόμενοι, αλλά μαρτυρούν κιόλας ότι στόχος τους είναι να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη και να προκαταλάβουν το έργο της.
Οι δηλώσεις Σκέρτσου, Οικονόμου, σε συνδυασμό με όσα έγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποτελούν ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης με στόχο τη συγκάλυψη.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναιρέσει άμεσα τη μονομερή του απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής, που θα προκαταλάβει τις έρευνες της Δικαιοσύνης.
Και να αποδοκιμάσει δημόσια τους υπουργούς του.
Σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός στην αμεροληψία όσων θα αναζητήσουν την αλήθεια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.