- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δημοσκόπηση MARC: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη θέλει πάνω από 70%
Δημοσκόπηση MARC: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως 7,2 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.
Οι δύο μονομάχοι εμφανίζονται να αυξάνουν τα ποσοστά τους, έναντι του ΠΑΣΟΚ, που συμπιέζεται και χάνει δυνάμεις.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,9%, Έλληνες 3,4%, ΜέΡΑ 25 2,8%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 3,2%, άκυρο – λευκό 1,5%, δεν θα ψηφίσω 1,4%, αναποφάσιστοι 9,8%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της Marc ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 το ΠΑΣΟΚ έχασε 5,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 6 μονάδες.
Η κοινή γνώμη μοιάζει μοιρασμένη ως προς το κατά πόσο ήταν σωστή ή λάθος η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Ήταν λάθος» απαντά το 44,4%, «Ήταν σωστή» απαντά 43,4%, Δεν απαντά το 12,2% Η πλειοψηφία πάντως εκτιμά ότι από την συζήτηση βρήκε κερδισμένη η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 26,4%, έναντι 21% που εκτιμά ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 24,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».
Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (32,6%), αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%, κυβέρνησης υνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ απαντά το 15,2% και κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέει το 19,8%.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών και μάλιστα έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από όλους.
Αναλυτικά:
Κυριάκος Μητσοτάκης: 30,6 - 58,7% αρνητικά
Αλέξης Τσίπρας: 27,7% - 66,1% αρνητικά
21,5% θετικά 75,3% αρνητικά
79,3% αρνητικά
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48,7% έναντι 32,1% του Αλέξη Τσίπρα.
Η πλειοψηφία ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Το 44,4% θεωρεί ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό, έναντι 32,6% που το θεωρεί ελάχιστα πιθανό και 21,1% που το θεωρεί απίθανο.
Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι οι υποθέσεις διαφθοράς (17,3%), η πανδημία (12,9%), οι φυσικές παρακολουθήσεις (11,6%), οι υποκλοπές (10%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.