Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Χατζηδάκης: «Πράκτορες 000 και επιθεωρητές Κλουζώ...»

Τοποθετήθηκε για τις παρακολουθήσεις - Επίθεση στον Α. Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας για τις παρακολουθήσεις και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τοποθετήθηκε σήμερα (26.1) στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι είναι πεπεισμένος πως ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση και ότι είναι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Στην περίπτωσή μου είναι σαφές ότι ορισμένοι πράκτορες “000” ή κάποιοι “Κλουζώ” αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε μένα. Μπορεί να έχω κατακριθεί για τις ιδεολογικές μου τοποθετήσεις αλλά ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε την ηθική μου. Και στη συνέχεια διέρρευσαν τις πληροφορίες σε μέσα αντίπαλα στην κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς η ζωή του είναι διαυγής. «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και επικοινωνία σου. Είμαι ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των μεθοδεύσεων. Ενώ εγώ θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση και για βαθιά προσωπικούς λόγους έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του ενδιαφέρεται πρωτίστως να ρίξει την κυβέρνηση. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός όμως αντέδρασε αμέσως. Στην περίπτωση μου είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίον έχουμε δεκαετίες κοινή διαδρομή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Άλλωστε αυτή την υπόθεση, τη δύσοσμη χρησιμοποιούν τώρα κάποιοι εις βάρος του».

ΣΥΡΙΖΑ: Με τι εκβιάζεται ο κ. Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;

«Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο», σχολιάζει, ενώ σημειώνει πως «από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης; Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη; Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;».

«Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq2561qjtz8h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ