Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας για έκτακτο δώρο Πάσχα: «Δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος» (βίντεο)

«Οφείλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο την κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Έκτακτο Δώρο Πάσχα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να δοθεί το επίδομα σε δικαιούχους - Οι διευκρινίσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Aνοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνταξιούχους άφησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (23/1) στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο επίδομα.

Όπως είπε, «αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

«Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας πως όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

Καλύτερα από τις προβλέψεις η ελληνική οικονομία

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, «και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μάς δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που -όπως είπε- αφορά όλη την Ευρώπη.

Χ. Σταϊκούρας: «Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος το 2023» | Σήμερα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ