- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Αποτελέσματα μετά τις εκλογές»
Η δήλωση του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ
Γλυπτά Παρθενώνα: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε σήμερα (11.1) στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν γίνει για επιστροφή και τις «συντονισμένες κινήσεις», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα αναμένονται όχι άμεσα, αλλά μετά τις εκλογές.
«Γίνεται μια αθόρυβη προσπάθεια της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Δεν αναμένω αποτελέσματα σύντομα αλλά έχουμε κάνει συντονισμένες κινήσεις και αν ο λαός μας εμπιστευτεί ξανά, αυτόν τον στόχο θα τον επιτύχουμε σεβόμενοι τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο από το να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε, όχι εμείς οι Έλληνες μόνο, αλλά όλοι, και οι επισκέπτες, αυτό το παγκόσμιο, το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητά του στον φυσικό χώρο, που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Έχουμε σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο»
«Αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε, πιστεύω, με μεγάλη μεθοδικότητα και έχουμε ήδη να επιδείξουμε κάποιες σημαντικές επιτυχίες. Επιστροφές πρώτων θραυσμάτων, όπως το "θραύσμα Fagan", αλλά και θραύσματα τα οποία κατέχει το Βατικανό, επιστρέφουν μόνιμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έχουμε ακόμα μία πολύ καλή απόφαση της UNESCO, αλλά το σημαντικότερο, κυρία Πρόεδρε, έχουμε πλέον μία πολύ σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά και σε επίπεδο ανθρώπων που έχουν άποψη για το ζήτημα αυτό, απ' όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι πια ανοιχτά επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητά τους και την ιδιαίτερη σημασία για τον παγκόσμιο πολιτισμό». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.