- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νέα πρόκληση Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ναζί, δεν είναι αδίκημα»
Επίθεση και στη Μάγδα Φύσσα
Κωνσταντίνος Πλεύρης - Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί»
Προκλητικές δηλώσεις για μία ακόμη φορά από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή(...). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι "η δημοκρατία ενίκησε". Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες "δεν είναι αθώοι", ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ' έξω», ανέφερε αρχικά ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας.
«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ "η δημοκρατία ενίκησε" τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κα Σακελλαροπούλου» είπε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.
«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δεν θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» πρόσθεσε.
Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε εάν ζητάει εξαίρεση από όλη τη δίκη απάντησε «ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε». Ακολούθως επιτέθηκε λεκτικά στη Μάγδα Φύσσα τονίζοντας ότι «τον είπε "δολοφόνο" κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».
«Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας "πιάστε τους φασίστες". Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα», ανέφερε ακόμη σύμφωνα με το Golden Dawn Watch.
> Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό [...]
— GoldenDawnWatch (@GoldenDawnWatch) December 19, 2022
Πρ: Εξαίρεση από όλη τη δίκη; #GDtrial
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ομόφωνο όχι στην αποφυλάκιση των Κασιδιάρη και Λαγού
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι αιτήσεις για αποφυλάκιση που υπέβαλαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.
Το δικαστήριο ομόφωνα αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν ο ευρωβουλευτής και ο πρώην βουλευτής, υιοθετώντας την πρόταση που υπέβαλε νωρίτερα η Εισαγγελέας Έδρας η οποία έκρινε πως οι δύο καταδικασμένοι ως μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή.
Ομόφωνα επίσης οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέως Έδρας που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός. Με την απόφαση τους οι δικαστές, επέβαλαν στον κατηγορούμενο τα δικαστικά έξοδα, που κυμαίνονται μεταξύ 50 έως και 250 ευρώ. Η αίτηση εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50 έως 250 ευρώ.
«Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί» τόνισε η κυρία Ράικου.
Τέλος, με απόφαση του το δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στο οποίο συναίνεσε και η Πολιτική Αγωγή, προκειμένου να κληθεί στο δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο μουσικός. Η γυναίκα έχει καταθέσει μόνο στην Αστυνομία και στην Ανακρίτρια Πειραιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.