- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πειθαρχική δίωξη στον Κωνσταντίνο Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στο δικαστήριο
Ο δικηγόρος καλείται για εξηγήσεις στο πειθαρχικό συμβούλιο
Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη ο Κωνσταντίνος Πλεύρης - Ο ναζιστικός χαιρετισμός στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Πειθαρχική δίωξη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε από τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Ζήση Κωνσταντίνου.
Ο κ. Πλεύρης είναι συνήγορος του Γιάννη Λαγού. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ένα από τα πειθαρχικά συμβούλια του ΔΣΑ, το οποίο, αφού καλέσει σε εξηγήσεις τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, θα αποφανθεί εάν θα ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική ποινή ή όχι.
Υπενθυμίζεται ότι σε ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ, επισημάνθηκε ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για τον λόγο αυτό, «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί σε κάποια σάιτ τις βλέπετε, σε κάποια όχι και σε άλλα σημεία του ελληνικού Τύπου μόνο με πίξελ
Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ στο ΟΑΚΑ
Τι ισχύει για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην κατηγορία «World's BestBusiness Schools 2026»
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρατεταμένη ανομβρία και αυξημένες ανάγκες στερεύουν το νησί ενόψει καλοκαιριού
Οι ενδεικτικές απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο σχολιασμός από την ΟΕΦΕ
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναζητούν το ζώο
Η νέα επέκταση αφορά συνολικά 476.000 εργαζόμενους
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.