Ελλαδα

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε και πάλι ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κρατούσε στο χέρι το βιβλίο του Μεταξά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, κρατώντας βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά και κρατά στο άλλο χέρι το βιβλίο του Ι. Μεταξά© EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο νέος ναζιστικός χαιρετισμός στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η τοποθέτηση του στη συνεδρίαση 

Για ακόμη μία φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Αυτή τη φορά, κρατούσε στα χέρια του το βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. 

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, έλαβε το λόγο και μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς», ενώ χαιρέτισε ναζιστικά δηλώνοντας -κατά πληροφορίες- υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προσκομίζει στην έδρα έγγραφα
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προσκομίζει στην έδρα έγγραφα © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατά στο χέρι του το βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατά στο χέρι του το βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής προσκομίζει στην έδρα του δικαστηρίου έγγραφα
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής προσκομίζει στην έδρα του δικαστηρίου έγγραφα © EUROKINISSI / TATIANA MΠΟΛΑΡΗ

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας.

Θάνος Πλεύρης: Η απάντηση του Υπ. Υγείας για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του στη δίκη

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κλήθηκε πριν από λίγες ημέρες να σχολιάσει τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, μέσα στη δικαστική αίθουσα, κατά την κατάθεση της Μάγδας Φυσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί» είπε ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε: «Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Για τον χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη Βουλή είχε παρέμβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ