Ελλαδα

Παρέμβαση του ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τι ζητά ο πρόεδρος, Δημήτρης Βερβεσός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προτάσσει το δεξί του χέρι κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο
O Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη - Οι κινήσεις του Δημήτρη Βερβεσού και η ανακοίνωση

Την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού, προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το συγκεκριμένο συμβάν ενώ ζητεί, παράλληλα, από την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Πρώτου Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Άμεση παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ για το θέμα του Ναζιστικού χαιρετισμού στην αίθουσα του δικαστηρίου:

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και σχετικό φωτογραφικό υλικό, από τα οποία προκύπτει η απόδοση ναζιστικού χαιρετισμού από συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Δικαστηρίου, απέστειλε επιστολές:

  • Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο, ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου και
  • Στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Α Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβούν, σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης». 

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, χαιρέτησε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την περασμένη Παρασκευή (7/10).

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά τη στιγμή που κατέθετε στη δικαστική αίθουσα η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα. «Μιλάτε για δικογραφία. Τα 5,5 χρόνια τα ξεχνάμε; Τι τραβήξαμε εδώ μέσα;» είπε η Μάγδα Φύσσα σύμφωνα με την ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Σε αυτή την αίθουσα εδώ ζήσαμε ένα τάγμα εφόδου να έχει μπει ως κοινό, ακούσαμε απειλές, “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”, έχουμε ζήσει τα απίστευτα εδώ μέσα και τρομοκρατία προσπάθησαν να περάσουν. Εγώ προσωπικά έχω δεχτεί άπειρες απειλές…. να έχω απέναντι μου ένα απόβρασμα της κοινωνίας να λέει που είναι ο Παύλος σου τώρα; Και να μου δειχνει το χώμα. Μέλος Χρυσής Αυγής. Και προχθές…. πως δεν έχω ζήσει και βιαιοπραγίες. Εδώ όσοι έχουν περάσει έχουν αφήσει και το στίγμα τους, οι της Χρυσής Αυγής. Το χειρότερο που έχουμε ακούσει είναι “ότι ο Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος. Ποιος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα Κόκκαλα όσων βασανίζουν οι ίδιοι”» είπε η Μάγδα Φύσσα με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα, αυτά δε θα επιτρέπονταν μέσα στο δικαστήριο» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, με την Μάγδα Φύσσα να του απαντά: «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσατε ναζιστικά στο εξωτερικό;» και τότε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης της απάντησε χαιρετώντας πάλι ναζιστικα μέσα στο δικαστήριο μπροστά στους δικαστές.

Σοκ στη δίκη της Χ.Α.: Ο Κώστας Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά μπροστά στη Μάγδα Φύσσα! | MEGA Γεγονότα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ