- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Qatargate-Εύα Καϊλή: Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο εγκέφαλος του σκανδάλου
Ξόδευε ακόμα και 100.000 για τις διακοπές του
Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διαφθοράς
Δύο διαγραφές, μια αναστολή και προσεχώς μια καθαίρεση για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων αναφορικά με την πολιτική διείσδυση του Κατάρ στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Την ίδια ώρα, ο ιταλός Αντόνιο Παντζέρι πρώην ευρωβουλευτής θεωρείται «εγκέφαλος» της παρέας του Κατάρ.
Ειδικότερα, σε άρθρα τους τα βελγικά μίντια «Knack» και «Le Soir», στα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι οι Βέλγοι ερευνητές καταλήγουν ότι ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών για το τι να κάνουν. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, ο Παντζέρι ξόδευε με άνεση για τις διακοπές του υπέρογκα ποσά που έφταναν ακόμα και 100,000 ευρώ.
Την Παρασκευή, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντζέρι, οι οποίες πλέον κρατούνται σε κατ'οίκον περιορισμό. Σε ρεπορτάζ της η Ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αντόνιο Παντζέρι κινήθηκε με «ευφυείς και συχνά λανθασμένες μεθόδους για να πετύχει τους στόχους του». Αυτά γράφουν για αυτόν οι ανακριτές των Βρυξελλών, αναφερόμενοι στην έκφραση «trallazzi» που χρησιμοποιούσε ενώ μιλούσε στο τηλέφωνό η σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή για τα ταξίδια και τις υποθέσεις του. Συνεργάτης του Παντσέρι υπήρξε παλαιότερα και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που έχει επίσης συλληφθεί από τις αρχές.
Ποιος είναι ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι
Από το 2014, ο Παντζέρι υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI). Την περίοδο 2017-2019 ήταν μάλιστα και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής. Ως πρόεδρος δήλωσε το 2019 στη Ντόχα ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο.
Το 2019, ο Παντζέρι συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fight Impunity στις Βρυξέλλες (επίσημη ονομασία: Association pour la Lutte contre l'Impunite et pout la Justice Transitionnelle ), της οποίας είναι πρόεδρος. Σκοπός της ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.