Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Ώρα να εξετάσουμε αν η πυρηνική ενέργεια έχει ρόλο στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα

H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Ώρα να εξετάσουμε αν η πυρηνική ενέργεια έχει ρόλο στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα

«Η Ελλάδα δεν είναι χώρα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αλλά θεωρεί πως είναι στρατηγικό λάθος για την Ευρώπη η απόρριψη της και εξετάζει το ενδεχόμενο συμπερίληψης της στο «μείγμα» της εθνικής ενεργειακής της πολιτικής».

Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνοντας το λόγο στο σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ενέργεια, η οποία διοργανώνεται στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε προσφύγει στην πυρηνική ενέργεια ήδη από τη δεκαετία του 1970 πλην όμως έκανε άλλες επιλογές εξασφαλίζοντάς πηγές ενέργειας σε καλές τιμές.

Αναφερόμενος στα σημερινά δεδομένα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή και επισήμανε ότι είναι ένας κράτος εξαγωγέας ηλεκτρισμού.

Αναφερόμενος ωστόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει ανάγκη την πυρηνική ενέργεια και χαιρέτισε την επιλογή της Γαλλίας να επενδύσει εδώ και δεκαετίες στην αύξηση της πυρηνικής της ισχύος.

Χώρες που εγκατέλειψαν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας τώρα επιστρέφουν σε αυτήν τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως και η Ελλάδα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα και να εξετάσει την συμπερίληψη της πυρηνικής ενέργειας στο «μείγμα» της ενεργειακής της πολιτικής. Προς τον σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει ένας αντικειμενικός, ουδέτερος και μη ιδεολογικός διάλογος που θα λαμβάνει υπόψη του την επιστημονική έρευνα την καινοτομία και την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός επισήμανε και τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη διεθνή ναυτιλία, μειώνοντας τις παραγωγές διοξειδίου του άνθρακα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα ενός κοινού αποτελούμενου από τους εκπροσώπους 41 κρατών, αρκετοί εκ των οποίων είναι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς επίσης και από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και θεσμικών επενδυτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY