- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μαρίνα Πατούλη: Θα είμαι υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης
Θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Η ατζέντα της υποψηφιότητάς της
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε την απόφασή της να κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Η Μαρίνα Πατούλη δείχνει έτοιμη να συμμετάσχει στα κοινά και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, καθώς ο νυν δήμαρχος δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.
Με ανάρτησή της στο Instagram, αλλά και με συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, η Μαρίνα Πατούλη εκδηλώνει τους στόχους της για τη διεκδίκηση της δημαρχίας και περιγράφει το όραμά της για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το όνομα της Μαρίνας Πατούλη ακουγόταν για την δημαρχία στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, αλλά τελικά ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αμαρουσίου, όπου και εξελέγη.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι, Πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστείων και του Πανελλήνιου Αυτοδιοικητικού Δικτύου SDG17Greece.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου, «είναι στις προθέσεις σας η διεκδίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης;», η Μαρίνα Πατούλη απαντά:
Ναι. Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Όπως γνωρίζετε, ο Τάσος Μαυρίδης, επί 8 χρόνια Δήμαρχος, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι καθημερινές συζητήσεις μου με δημότες, γυναίκες και άνδρες, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης, τόσο στην Πεύκη, όσο και στη Λυκόβρυση, αποτυπώνουν ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα για μία υποψηφιότητα με όραμα και σχέδιο για το Δήμο μας, με γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά και με διάθεση για πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τη υποψηφιότητάς μου, ως πρώτης μεταξύ ίσων, σε μια ομάδα ανθρώπων που συνειδητοποιεί ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Ότι πρέπει να επιλέξουμε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης που διασφαλίζει τοπική ανάπτυξη, καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
Μιλήσατε για τη ανάγκη σχεδιασμού, αλλά και σημαντικών αλλαγών. Για ποιες αλλαγές μιλάτε;
Ξεκινώ από την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Υπάρχουν, όμως, προβλήματα και δυσλειτουργίες, που περιορίζουν τις δυνατότητες του Δήμου μας να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα και τις ιδιαίτερες προκλήσεις του αύριο.
Η επιτυχής ανταπόκριση στις απαιτήσεις των δημοτών από το Δήμο, που δικαίως είναι πάρα πολλές, επιβάλλει τη συγκρότηση ρεαλιστικής ατζέντας προτεραιοτήτων και στόχων και την εκπόνηση σχεδιασμού πενταετίας, για τις παρεμβάσεις και δράσεις που είναι απαραίτητες για να πετύχουμε. Από την πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, έως την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και από τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, έως την παροχή πλήρως ψηφιοποιημένων υπηρεσιών στους δημότες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.