Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 7,3% η ΝΔ

Τι λένε οι πολίτες για «καλάθι του νοικοκυριού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ALCO: 7,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ, μείωση για τα υπόλοιπα κόμματα
Εκλογικοί φάκελοι © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσκόπηση ALCO: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της Alco που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Παράλληλα, αποτυπώνεται η γνώμη των πολιτών για τις κακοποιήσεις ανηλίκων και τη δράση των θεσμών (κοινωνικές υπηρεσίες, Δικαιοσύνη) αλλά και για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

alco-prothesi

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σε κάθε περίπτωση, οφέλη από το θέμα των υποκλοπών δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί συσπείρωση ψηφοφόρων του στο 74% και έχει διαρροές κυρίως προς αναποφάσιστους (12%) και όχι τόσο σε άλλο κόμμα. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 69%, «αιμορραγεί» προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ποσοστό 8%, 4% πάει προς το ΜέΡΑ25, 2% προς ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ επίσης 12% οδεύει προς τους αναποφάσιστους.

Καλάθι νοικοκυριού

Το 44% δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί το καλάθι του νοικοκυριού, έναντι 28% που δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί πολλές φορές. Επίσης το 36% βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού, ενώ θα ήθελαν και παραπάνω προϊόντα να συμπεριληφθούν σε αυτό.

alco-kalathi-1

Παρακολουθήσεις

Στο θέμα των παρακολουθήσεων, η ερώτηση αφορούσε το αν οι πολίτες έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση με κακόβουλα λογισμικά. Ένα 64% απάντησε ότι δεν έχει πειστεί, ενώ μόλις το 18% απάντησε πως πείστηκε.

picture8

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ