Πολιτικη & Οικονομια

Αγωγή Γρηγόρη Δημητριάδη: «Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται»

Αναβολή ως το… 2024 μετά από αίτημα των εναγόμενων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναβολή της δίκης για το 2024 κέρδισαν οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για ηθική βλάβη από τον πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Το 2024 θα εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε ο Γρηγόρης Δημητριάδης για την υπόθεση ηθικής βλάβης του από ΜΜΕ και δημοσιογράφους © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Αναβολή της δίκης για το 2024 κέρδισαν οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για ηθική βλάβη από τον πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σε αναβολή για τον… Ιανουάριο του 2024 οδηγήθηκε την Πέμπτη, μετά από αίτημα των εναγόμενων, η εκδίκαση της αγωγής για ηθική βλάβη που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση των υποκλοπών.

H αγωγή κατατέθηκε εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», του διευθυντή της «ΕφΣυν» Νικόλα Βουλέλη, του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Σωτήρη Μανιάτη, του αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της «ΕφΣυν» Γιώργου Πετρόπουλου, του ιστότοπου Reporters United και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Νικόλα Λεοντόπουλου

Ο κ. Δημητριάδης ζητεί στην αγωγή του από τους συντάκτες και τους υπεύθυνους των Μέσων Ενημέρωσης να ανακαλέσουν και να μην επαναλάβουν στο μέλλον δημοσιεύματα που περιείχαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές κατά τον ίδιο φράσεις για το πρόσωπό του, καθώς και την επιδίκαση ποσών ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, τα οποία θα εκχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο ενάγων δήλωσε την Πέμπτη -μέσω των πληρεξουσίων του- την επιθυμία του για την πρόοδο της δίκης, ωστόσο οι εναγόμενοι ζήτησαν από την πλευρά τους αναβολή λόγω κωλύματος των δικηγόρων τους.

Απών ήταν ο κ. Κουκάκης. Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα του πώς οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης αφήνουν υποθέσεις και κατηγορίες να αιωρούνται, για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Έτσι, οι δημοσιογράφοι δεν θα παρουσιάσουν τα στοιχεία τους στο δικαστήριο, ενώ ο ενάγων θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον ως το 2024 με τις αναφορές που -όπως δηλώνει στην αγωγή του- σπιλώνουν την προσωπικότητά του, να αιωρούνται στην προεκλογική ατμόσφαιρα.

«Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται», σχολίαζαν πηγές από την πλευρά του ενάγοντος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.