Ελλαδα

Δίκη ψευτογιατρού: Οκτώ φορές ισόβια, 50 επιπλέον έτη και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ

Από τις μεγαλύτερες ποινές τα τελευταία 30 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ψευτογιατρός Dr Kontos ή Νίκος Κοντοστάθης
Ο ψευτογιατρός Dr Kontos ή Νίκος Κοντοστάθης © EUROKINISSI

Ψευτογιατρός - Νίκος Κοντοστάθης: Η ποινή από το δικαστήριο για τις 7 ανθρωποκτονίες και τις έξι απόπειρες - Η απόφαση της έδρας 

Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον «ψευτογιατρό», Νίκο Κοντοστάθη. Νωρίτερα, ο επονομαζόμενος Dr. Kontos κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε κατηγορούμενο τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα. 

Ψευτογιατρός: 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή | 17/11/22 | ΕΡΤ

Δίκη ψευτογιατρού: Η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του - Αθώοι οι συγκατηγορούμενοί του

Μετά από έναν χρόνο διαδικασίας οι δικαστές ανακοίνωσαν μέσα σε μία κατάμεστη από θύματα του, την ετυμηγορία τους για την επί σειρά ετών δράση του ανθρώπου που προσποιούμενος τον διακεκριμένο ογκολόγο υποσχόταν ίαση σε βαριά νοσούντες ασθενείς.

Με την απόφασή τους οι δικαστές έκριναν αθώο τον «Dr Kontos» για τις υπόλοιπες πέντε ανθρωποκτονίες και τις υπόλοιπες οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών που του έχουν αποδοθεί. Οι δικαστές, πλην των ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες δύο ανήλικων παιδιών, και των αποπειρών ανθρωποκτονίας έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της κακουργηματικού βαθμού απάτης κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και ασθενών. Ο Κοντοστάθης κρίθηκε επίσης ένοχος για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ′ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.


Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του Κοντοστάθη, ανάμεσα στους οποίους και γιατρό, πρώην υπουργό.

Ένοχος για 7 δολοφονίες, 6 απόπειρες και σωρεία κακουργημάτων κρίθηκε ο ψευτογιατρός | 17/11/22 |ΕΡΤ

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκίνηση από την πρόεδρο κατά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας

Η συγκίνηση της προέδρου που έκλεισε τη δίκη του Νίκου Κοντοστάθη δακρύζοντας ήταν το τελευταίο στιγμιότυπο από μία πολύμηνη διαδικασία που σήμερα οδήγησε στην επιβολή μίας από τις βαρύτατες ποινές που έχουν επιβληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης, από τους συνηγόρους της υπεράσπισης, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας και κήρυξε το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μία πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μία πορεία όπως εσείς», είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ