- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Ελλάδα υποψήφια να φιλοξενήσει την ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας τo 2026
Για υψηλού συμβολισμού εξέλιξη κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών
Η Ελλάδα στις πέντε υποψήφιες χώρες για την Ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας το 2026 - Προκρίθηκε στην τελική shortlist.
Στις πέντε υποψήφιες χώρες για τη φιλοξενία της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2026 βρίσκεται η Ελλάδα, μετά από αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, από τις συνολικά 10 χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, η Ελλάδα, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊλάνδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκρίθηκαν στην τελική short list, με την οριστική επιλογή της φιλοξενούσας χώρας να πραγματοποιείται το 2023.
Η πρόκριση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, έρχεται μετά από πρωτοβουλία του, με τη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ώστε να φιλοξενηθεί αυτή η σημαντική διεθνής διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 25 χρόνια, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας προχώρησε στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου, ο οποίος πληρούσε τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2026 στην Αθήνα.
«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια ακόμη απόδειξη της ενισχυμένης αξιοπιστίας και της αναβαθμισμένης θέσης της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή σκηνή, μετά και από την έξοδό της – ύστερα από 12 χρόνια – από τη μνημονιακή και ενισχυμένη επιτήρηση.
Μία εξέλιξη υψηλού συμβολισμού, αναγνώρισης και οφέλους για τη χώρα μας, που επισφραγίζει το άλμα προόδου της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας.
Σε μία από τις πιο δύσκολες και ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, η ελληνική οικονομία όχι μόνο επέδειξε ανθεκτικότητα, αλλά ενδυναμώνεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται.
Η ελληνική κυβέρνηση – παράλληλα με τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο – αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν περαιτέρω το κύρος, τη συμμετοχή και τον ρόλο της χώρας στην κατάρτιση πολιτικών σε διεθνές επίπεδο», υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.