Πολιτικη & Οικονομια

Novartis: Η Ράικου για Παπαγγελόπουλο: «Παρεμβατικός, πιεστικός και φορτικός»

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛ. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛ. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Ειδικό δικαστήριο: Κατέθεσε για δεύτερη μέρα η Ελένη Ράικου

Κατά την σημερινή 9η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο περί Ευθύνης Υπουργών που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη συνέχυσε για δεύτερη δικάσιμο την κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, την οποία διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη, μετά την παραίτησή της πρώτης (κυρίας Ράικου).

H κυρία Ραίκου αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί στη Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τα 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε κατά την κατάθεσή της από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας: «Ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα». Παράλληλα, η κυρία Ράικου χαρακτήρισε και πάλι ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» τον κ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας: «Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ήταν υπουργός».

Ως προ την κατηγορία που αντιμετωπίζει η Ελένη Τουλουπάκη, ότι δεν έστειλε στη Βουλή 3 αναφορές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η μάρτυρας ανέφερε: «Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ήθελαν ψάξιμο».

Ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου ρώτησε «γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ήταν παρεμβατικός;» και η απάντηση της κ. Ραίκου έχει ως εξής: «Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.