- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλέξης Τσίπρας: Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές
Τι ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Η μεγαλύτερη δυσκολία εμπρός
«Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, το δύσκολο θα είναι να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι “άριστοι” που διαχειρίστηκαν για τρία χρόνια τις τύχες της κοινωνίας και της οικονομίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι άκουσε στις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ την κοινή αγωνία για «όσα δύσκολα έχουμε μπροστά μας σε όλους τους τομείς, στον τομέα της πολιτικής μάχης και στον τομέα των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που διογκώνονται», σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες που περνούν μεγάλες δυσκολίες, για να ανοίξουμε το δρόμο είτε με παρεμβάσεις αλληλεγγύης είτε με αντιστάσεις και διεκδικήσεις».
Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχειριστική ικανότητά της στην οικονομία, υποστηρίζοντας ότι η «νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, όχι μόνο είναι άδικη σε επίπεδο κοινωνικό, αλλά και αποτυχημένη σε επίπεδο οικονομικό». «Τι κατάφεραν στην οικονομία αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως άριστοι και με υψηλή διαχειριστική ικανότητα και που κατηγορούν εμάς, όταν ανακοινώσαμε τις προγραμματικές θέσεις μας, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας φέρει μνημόνια;», είπε.
Τόνισε ότι «αυτοί που οδήγησαν σε χρεοκοπία και μνημόνια τη χώρα, κατηγορούν εμάς που καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίσουμε το χρέος και να αφήσουμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία», σημειώνοντας: «Διαχειριστήκαμε με εντιμότητα και σωφροσύνη τα δύσκολα δημοσιονομικά και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα, αυτοί τι έχουν κάνει;». Είπε πως όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης «μας έλεγε τότε ότι μπαίνουμε σε 4ο μνημόνιο και να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», για να τονίσει πως «αν δεν υπήρχε το “μαξιλάρι” η χώρα θα ήταν ξανά αν όχι σε μνημόνιο, σε γραμμή στήριξης, από την περίοδο της πανδημίας». «Και τώρα μας λένε ότι αυτοί έφτιαξαν το “μαξιλάρι” και ότι εμείς βάλαμε τη χώρα στα μνημόνια», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «γκεμπελική προπαγάνδα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.