Πολιτικη & Οικονομια

Παραστατίδης: «Η επιβράβευση Παυλόπουλου από την Ακαδημία Αθηνών μάς θυμίζει γιατί η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει»

«Στα δικά μου μάτια συμβολίζει τη διαπλοκή»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Παραστατίδης
Στέφανος Παραστατίδης © parastatidis-stefanos.gr

Ο Στέφανος Παραστατίδης, ιατρός και γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook την απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών 

Ο Στέφανος Παραστατίδης, ιατρός και γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook την απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών να εκλέξει τακτικό μέλος της τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

«Αναζητώ -δια της τεκμηρίωσης- το συμβολισμό της είδησης και δυσκολεύομαι. Στα δικά μου μάτια ο Προκόπης Παυλόπουλος συμβολίζει τη διαπλοκή (βασικός μέτοχος), τη διαφθορά (γαλάζια συνέντευξη), το πελατειακό κράτος (στέιτζ), τον παλαιοκομματισμό, τη σπατάλη (διπλασιασμός των δαπανών στον Δ.Τ.) και συνοψίζοντας, την οικονομική (και ηθική) χρεοκοπία της χώρας το 2009», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Στέφανος Παραστατίδης. 

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης ο κ. Παραστατίδης σχολιάζει: «Η πρώτη επιβράβευσή του ήρθε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική στη χώρα το 2015 να έχει απολέσει κάθε θεσμική διάσταση κ να ορίζεται από τακτικισμούς και μόνο. Έτσι, σε μία σιωπηρή και ανίερη συμμαχία της αριστεράς με την καραμανλική πτέρυγα, επιβραβεύτηκαν τα πρόσωπα και οι πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα. Η δεύτερη επιβράβευση έρχεται από την Ακαδημία Αθηνών το 2022, θυμίζοντάς μας τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα συνεχίζει να μην τα καταφέρνει. Και εις ανώτερα». 

H ΕΙΔΗΣΗ: Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της...

Posted by Stefanos Parastatidis on Friday, October 14, 2022

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 13ης Οκτωβρίου 2022, εξέλεξε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα έδρα Δημοσίου Δικαίου (Διοικητικού Δικαίου-Συνταγματικού Δικαίου) στη Γ’ Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η Ακαδημία επισημαίνει για τον κ. Παυλόπουλο ότι, με την όλη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, το πλούσιο και υψηλού επιπέδου συγγραφικό και διδακτικό του έργο, αναδείχθηκε, χωρίς αμφιβολία, σε εξέχοντα επιστήμονα του Δημοσίου Δικαίου. Επιπροσθέτως, είναι άξια μνείας η πολιτική του σταδιοδρομία, που είχε ως αποκορύφωμα την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία υπηρέτησε από το 2015 έως το 2020 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1950. Το 1968 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 1973. Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης συνέχισε, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II, όπου το 1974 πήρε το DEA de Droit Public και το 1977 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ (Doctorat d' État) του ως άνω Πανεπιστημίου. Δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής (1986) στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1982 διορίσθηκε Εντεταλμένος Υφηγητής στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και, μετά από διαδοχικές κρίσεις στις βαθμίδες του Επίκουρου Καθηγητή (1983) και του Αναπληρωτή Καθηγητή (1985), εξελέγη Καθηγητής της ίδιας Σχολής, το 1989. Μετά το τέλος της θητείας του, το 2017, του απονεμήθηκε ο τίτλος τόσο του Ομότιμου όσο και του Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ