Πολιτικη & Οικονομια

Το ΚΚΕ για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό: «Φταίνε οι σάπιες αξίες του συστήματος»

Το κόμμα ζητά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων εμπλέκονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
KKE για Κολωνό
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΚΕ για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: Οι αιτίες βρίσκονται στην αντιδραστικοποίηση και στις σάπιες αξίες του συστήματος

Ανακοίνωση για το όσα έρχονται στο φως με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό εξέδωσε το ΚΚΕ που κάνει λόγο για ένα σύστημα εκμετάλλευσης με σάπιες αξίες.

Εδικότερα: «Το φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον 53χρονο "ευυπόληπτο πολίτη" δικαίως προκαλεί αγανάκτηση και οργή στον λαό μας. Είναι αυτονόητη η παρέμβαση εισαγγελέα και η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων εκείνων που - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - εμπλέκονται στις συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις και η παραδειγματική τιμωρία τους με τις ανώτατες ποινές». τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκε με κραυγαλέο και τραγικό τρόπο η έλλειψη ολόπλευρης προστασίας και στήριξης των παιδιών, με ευθύνη του κράτους, για να μην "πέφτουν στα χέρια" του ενός ή του άλλου "πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας", για να μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, αλλά και για να καταφέρνουν να επουλώνουν τα τραύματά τους», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Είναι μια ακόμα θλιβερή απόδειξη ότι οι αιτίες για τα φρικιαστικά εγκλήματα, όπως αυτά σε βάρος των ανηλίκων, βρίσκονται στην αντιδραστικοποίηση του συστήματος της εκμετάλλευσης και στις σάπιες αξίες του, σ' ένα κράτος που από τη μια αφήνει ανυπεράσπιστα τα θύματα και από την άλλη θρέφει ή κρύβει στα σπλάχνα του τέρατα - δράστες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ