- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου: Η αλλαγή εκλογικού νόμου μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία
Στη ΔΕΘ η απάντηση για τον εκλογικό νόμο
Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και τις παρακολουθήσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε σε δηλώσεις του στον Alpha ότι η πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία.
«Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας. Δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στις παρακολουθήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μπορεί ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος στη χώρα να επισκεφτεί την ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει. «Αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το κάνει», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία όπως ο ΕΦΚΑ ή η Πολεοδομία και δεν μπορεί να προσέλθει σε αυτή ο καθένας για να ενημερωθεί για ό,τι επιθυμεί. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.