Πολιτικη & Οικονομια

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπες και ψηφοδέλτια
Κάλπες και ψηφοδέλτια © EUROKINISSI/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι μια πιθανότητα που εξετάζεται από την κυβέρνηση. Ο Γιάννης Οικονόμου πήρε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αλλάγες στον εκλογικό νόμο εξετάζει η κυβέρνηση. Μετά τις δηλώσεις από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος είναι σημαντικό να αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να ευνοεί τη σταθερή διακυβέρνηση, απομακρύνοντας την ακυβερνησία.

Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλειοψηφία 200 εδρών στη Βουλή, ώστε να καταργηθεί η απλή αναλογική που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τον δύσκολο -ενεργειακά- χειμώνα που έρχεται και τις προειδοποιήσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ότι δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της χώρας, από τη στιγμή που τελείωσε και η ενισχυμένη εποπτεία, κάνει την κυβέρνηση να εξετάζει όλες τις εναλλακτικές με τον εκλογικό νόμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ