Πολιτικη & Οικονομια

Πυρά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις

Η δήλωση που προκάλεσε τις αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα της Βουλής
Ντόρα Μπακογιάννη © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ

Κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στρέφονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και την Εξεταστική Επιτροπή.

Σε χθεσινοβραδινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι ο πρώτος στόχος της Εξεταστικής Επιτροπής είναι «να μάθουμε τι συνέβη, ώστε να μην ξανασυμβεί», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να θωρακιστεί η ΕΥΠ, «ώστε να κάνει τη δουλειά της και να μην έχουμε κενά». «Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπακογιάννη: Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν εκείνους που βαρύνονται

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολίασε ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών. Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς». 

Σε άλλο σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.Η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς». 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Μπακογιάννη: Η ΝΔ επιδιώκει να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι

Σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη προχώρησε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι, λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια «εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει, συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων, ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Επίσης, επικρίνει τον πρωθυπουργό πως κρύβεται πίσω από το απόρρητο και επισημαίνει: «Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει ότι δημόσια προχθές ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ