Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη για Ερντογάν: «Καλύτερα να μην έρθει ούτε βράδυ, ούτε πρωί...»

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ντόρα Μπακογιάννη: Η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε στην ΕΡΤ τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες απείλησε: «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Άρα, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Γαβγίζει αυτή τη στιγμή», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι προκλητικές του δηλώσεις δεν είναι μόνο προεκλογικά τρικς και ότι η ρητορική του έχει αποδέκτες και τους Αμερικάνους «που προσπαθεί να φοβίσει με τέτοιες κουβέντες. Έχει αποδέκτες και την υπόλοιπη Δύση, διότι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βάρκες. Έχει τεράστια διπλωματικά προβλήματα που προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να λύσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρητορική έχει ένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό αλλά και σε επίπεδο τουρκικής κοινωνίας. Αυτή η ρητορική θα μας δυσκολέψει την επόμενη των εκλογών γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιας μορφής διάλογο». 

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα

Την απειλή που εκτόξευσε και μόλις πριν λίγες ημέρες, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στα Βαλκάνια, προέβη σε δηλώσεις μη παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στη χώρα μας και να εκτοξεύσει ακραίες απειλές.

Συγκεκριμένα είπε: «Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη στάση της χώρας του στα περιφερειακά ζητήματα ισορροπημένη κάτι που εκτιμάται από τα άλλα κράτη. «Η κύρια ατζέντα της επίσκεψής μου θα είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο. Θα τονίσω την υποστήριξή μου για την κυριαρχία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», πρόσθεσε. «Η Σερβία είναι ένας σημαντικός εταίρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Μετά τις επαφές μας στη Σερβία, θα μεταβούμε στο Ζάγκρεμπ. Θα ανταλλάξω απόψεις με τους Κροάτες ομολόγους μας σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ελπίζω ότι η βαλκανική μας περιοδεία θα είναι καθοριστική για το καλό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ