Πολιτικη & Οικονομια

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο καρκίνος ήταν ταμπού ακόμη και στη Βουλή

«Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις γιατί έτσι δίνεις θάρρος» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα κομματικής εκδήλωσης
Ντόρα Μπακογιάννη © EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δηλώσεις της για τον καρκίνο, τη Βουλή και την υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τον καρκίνο λίγους μήνες μετά τη διάγνωσή της με πολλαπλό μυέλωμα και σε πρόσφατες δηλώσεις της στην ΕΡΤ θέλησε να στείλει το μήνυμά της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δηλώνοντας ευτυχής για την κάθε μέρα που βιώνει.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, ρωτήθηκε για όσα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά της μετά τη διάγνωση και την έναρξη των θεραπειών, με την ίδια να απαντά: «Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι ο απόλυτος θαυμασμός μου για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ. Είναι άλλο πράγμα να το λες πολιτικά και άλλο να το έχεις βιώσει. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων», είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «το δεύτερο που έχει αλλάξει είναι ότι βλέπω πόσες χιλιάδες ανθρώπων δίνουν την ίδια μάχη με εμένα και πόσες φορές πάνε πάρα πολύ καλά. Βεβαίως, και χάνονται άνθρωποι, όπως ο Δάκης τελευταίος, όμως κερδίζεται η μάχη αυτή από πάρα πολλούς. Και το βλέπεις με διαφορετικό τρόπο όταν το έχεις βιώσει».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική, για τη Ντόρα Μπακογιάννη «δεν έχει αλλάξει κάτι. Ίσως, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είμαι ευτυχής για την κάθε ημέρα. Χαίρεσαι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που κάποτε θα θεωρούσες δεδομένα. Συνεχίζεις να παλεύεις και παλεύεις καλά, όπως κάνουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αυτές οι αρρώστιες για μεγάλο διάστημα ήταν ταμπού ακόμη και στη Βουλή. Υπήρξαν άνθρωποι που αρρώστησαν και δεν το είπαν. Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις γιατί έτσι δίνεις θάρρος και στον άλλον να μην το βάλει κάτω».

Ντόρα Μπακογιάννη: Στις εκλογές θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ και για τα σχέδια της στην πολιτική, δίνοντας τέλος στις φήμες ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Η απόφασή της είναι να τεθεί υποψήφια στον νομό Χανίων. 

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είχε πρόταση να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, όμως την απέρριψε, διότι δεν μπορεί να μην είναι αιρετή. «Εγώ εξελέγην σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Δεν μπορώ να κατέβω διορισμένη, έχω ανάγκη την επαφή. Θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά», είπε χαρακτηριστικά. 

«Είμαι Κεντρώα, Φιλελεύθερη, Βενιζελικιά!» Η Ντόρα Μπακογιάννη "ποταμός" Στο Κέντρο (ΕΡΤ1, 31/5/22)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ