Πολιτικη & Οικονομια

Ξεκινά σήμερα η εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Ποια πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκινά η εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις
Βουλή © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παρακολουθήσεις - Βουλή: Ξεκινούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για Ανδρουλάκη και ΚΚΕ. 

Με την εκλογή του Προεδρείου ξεκινά σήμερα τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με δύο γεγονότα: Την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και τις υποκλοπές του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, που έχει καταγγείλει ο Περισσός.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τις επισυνδέσεις στις τηλεφωνικές συνδέσεις των Πιτσιόρλα - Σαγιά το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιουργούν την ανάγκη διεύρυνσης του πεδίου της έρευνας, κάτι που πιθανότατα θα θέσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας το επόμενο διάστημα.

Η λίστα μαρτύρων θα καταρτιστεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/9. Τα μέλη της εξεταστικής θα αποφασίσουν τα πρόσωπα που θα καλέσουν για εξέταση στην βάση των υπο διερεύνηση υποθέσεων, δηλαδή της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και των συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ το 2016.

Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα που θα κληθούν από την εξεταστική θα είναι – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – τα ίδια με εκείνα που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019- 22), τον νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και τον πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται πως η κα Βλάχου είχε καταθέσει ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έγινε μετά από ουσιαστικό έλεγχο αιτήματος που έφερε την υπογραφή 6 υπηρεσιακών στελεχών, ο κ. Κοντολέων υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός και το γραφείο του δεν ενημερώνονταν για τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν και ο κ. Ρουμπάτης πως η ΕΥΠ το 2016 «άκουγε» εμμέσως τους Σαγιά – Πιτσιόρλα.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των έμμεσων παρακολουθήσων του Σπύρου Σαγιά, πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέργιου Πιτσιόρλα, πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και υπουργού του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως είναι μια υπόθεση με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. Υποστηρίζουν, δηλαδή πως αν η ΝΔ θέλει να επικεντρωθεί σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας νέας Εξεταστικής Επιτροπής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ