- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου για λογισμικό Predator: «Η κυβέρνηση δεν το έχει προμηθευτεί»
Το «καρφί» του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να αρνείται να λάβει ενημέρωση για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό Predator.
Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Είχε προηγηθεί η πρώτη αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη στην επίσημη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως από «την πρώτη στιγμή» που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη «νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη», η κυβέρνηση «επεδίωξε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται».
«Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτήν την επιλογή» προσθέτει ο κ. Οικονόμου.
Αφού υπογραμμίζει ότι η «επισύνδεση» στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη «πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», ξεκαθαρίζει πως «η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται».
«Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν» αναφέρει επίσης.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ανακοίνωσή του, κάνει μια αναφορά στο Predator και σε «άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη». Όπως επενάλαβε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».
Σημειώνεται ότι η αποφασίστηκε να ανοίξει νωρίτερα η Βουλή προκειμένου να συζητηθούν οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.